Biskup Bogović otvorio Vrata milosrđa u Slunju

Gospićko senjski biskup Mile Bogović tradicionalno je u subotu 26. prosinca, na blagdan sv. Stjepana prvomučenika, predslavio misno slavlje u Slunju pri božićnom obilasku svih dekanatskih središta Gospićko-senjske biskupije. Tom prilikom biskup Bogović otvorio je Vrata milosrđa u Godini milosrđa kroz koja će prilikom prolaska vjernici dobiti jubilejske oproste. Suslavili su župnik Slunja mons. Mile Pecić i đakon Mišel Grgurić, piše IKA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govoreći o milosrdnom Bogu, biskup je istaknuo da na njega često gledamo kao na suca, a ne dobrog oca, što je neispravno. Prolaskom kroz vrata danas se poistovjećujemo sa sv. Stjepanom prvomučenikom koji je gledao na kraju svog života na nebeska vrata, vrata vječnosti koja su jamstvo da nećemo nestati. Isus nas gleda okom spasitelja, a ne suca nakon što je i sam došavši među ljude rastao kroz teškoće. Neka osnovna poruka Godine milosrđa bude da i mi budemo milosrdni s onima s kojima živimo.

Biskup Bogović je podsjetio na važan događaj pred 25 godina, donošenje Božićnog ustava te pozvao na zahvalu Bogu da konačno dobivamo nove strukture vlasti koje vole svoj narod i građane i koji dolaze iz dijaspore o kojoj jedino Crkva vodi brige posljednjih stoljeća. Biskup je isto tako izrazio zadovoljstvo da je današnje evanđelje čitao đakon iz Korenice, iz koje biskupija dobiva već drugog svećenika, navodi IKA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.