Biskup Košić: ‘Marija je uvijek bila na strani dobra, kao i naši branitelji koji su nas branili i štitili od zla’

Biskup košić
Foto: Sisačka biskupija

Deveto po redu Hodočašće hrvatskih branitelja Majci Milosrđa održano je u subotu, 4. rujna u Kloštar Ivaniću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Parku hrvatskih branitelja predstavnici raznih postrojbi, braniteljskih udruga i obitelji poginulih branitelja položili su vijence i zapalili svijeće, a molitvu za pokojne branitelje predvodio je vlč. Mladen Vidak, povjerenik za Pastoral branitelja Sisačke biskupije.

Hodočasnici su se u svečanoj procesiji uputili u Svetište Majke Milosrđa gdje je svečano misno slavlje predvodio sisački biskup Vlado Košić u koncelebraciji s vlč. Mladenom Vidakom i župnikom fra Robertom Ćibarićem.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U homiliji biskup se osvrnuo na povezanost između Blažene Djevice Marije i branitelja istaknuvši kako je Marija uvijek bila na strani dobra, a tako su na strani dobra bili i naši branitelji koji nisu htjeli drugome nanijeti zlo, već su branili sebe i štitili druge od zla.

Uvijek je teško kad se traži žrtva, ali čovjek to može podnijeti samo kada je uvjeren da je ono za što se ona traži – dobro i pravedno.

Biskup je zahvalio svima koji su imali odlučno, spremno, junačko srce uvjereno da se bori za istinu i pozvao sve okupljene na molitvu i poštovanje prema žrtvi svih onih koji su dali svoje živote za Domovinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao narod smo se obranili po zagovoru Blažene Djevice Marije pa budimo zahvalni na tom “čudu”. Nastojimo i dalje ustrajati u dobru, a kako bismo “vjeru sačuvali”, važno je biti pod Marijinom zaštitom.

Lijepo je napomenuti kako je ovo hodočašće “preraslo” granice Sisačke biskupije te Majci Milosrđa hodočaste branitelji iz drugih mjesta šire okolice i Bosanske Posavine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.