Slovenski izbornik uoči utakmice s Vatrenima na Poljudu: ‘Hrvatska je favorit, Hrvati bi nas mogli pregaziti’

Zagreb, 5.11.2017 - Odigrana je utakmica 15. kola Prve HNL Lokomotiva - Rijeka.Na slici trener rijeke Kek Matjaž. foto HINA/ Tomislav PAVLEK /tp

Hrvatska reprezentacija posljednju utakmicu u rujnu u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. igrat će na Poljudu protiv Slovenije. Važno je istaknuti da je Hrvatska jedini poraz u ovim kvalifikacijama na čudan način doživjela u Sloveniji, od Slovenije. Ipak, sve se polako vraća na svoje mjesto, Hrvatska s Rusijom drži vrh skupine, dok Slovenci zaostaju. Pobjedom protiv Slovenije u Splitu Hrvatska bi pobjegla Slovencima i praktički ih eliminirala iz igre za prva dva mjesta u grupi. Vatreni su u ovom kolu slavili golom Marcela Brozovića u Slovačkoj dok su Slovenci teškom mukom svladali Maltu 1:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon utakmice izbornik Slovenije Matjaž Kek je komentirao pobjedu svoje momčadi ali i predstojeći susret s Hrvatskom na Poljudu.

“Bili smo dosta nervozni i teško smo došli do pobjede, ali najvažniji su bodovi, ostalo se zaboravlja”, rekao je Kek na tiskovnoj konferenciji poslije utakmice s Maltom te je dodao: “Griješili smo, nismo bili dovoljno odlučni i agresivni, vidi se da neki igrački fizički nisu na dovoljno visokoj razini i čeka nas težak put dalje”.

Kek o utakmici protiv Hrvatske…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To može biti i najteža i najlakša utakmica. Ako si prestrašen, onda će biti najteža, a ako si optimističan i samouvjeren, onda može biti najlakša. Znamo kamo idemo i jasno je da je Hrvatska favorit, ali uvjeren sam da ćemo u Splitu igrati bolje nego protiv Malte i nadam se pozitivnom rezultatu”, poručio je slovenski izbornik.

Podsjetimo, nakon pet odigranih kola Slovenija drži treće mjesto sa sedam bodova, Hrvatska i Rusija imaju deset bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.