Bivši londonski gangster o svom obraćenju: Bog ima plan za svakog od nas

Bivši londonski gangster John Pridmore svjedočio je o svom obraćenju koje je tema njegove knjige „Ispovijesti londonskoga gangstera“ prisutnima na tribini u Zagrebu, s kojima je svoj doživljaj Johnove knjige podijelila i Željka Markić, članica udruge „U ime obitelji“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Knjiga me jako dirnula. Najviše me je dirnula Johnova potpuna otvorenost, iskrenost i spremnost da sve svoje padove, odluke i sve ono kako je živio ne mistificira, nego da pokušava iznositi sa saznanjem da je sve to možda bilo potrebno da bi on danas bio ovdje gdje jest“, rekla je Markić kojoj je knjigu preporučio Magnus MacFarlane-Barrow, osnivač svjetske humanitarne organizacije „Mary’s Meals“ (Marijini obroci).

Bog ima plan za svakoga od nas

John Pridmore iznio je svoju životnu ispovijest i progovorio o tome kako Bog može preobratiti živote ma koliko bili uništeni jer su milosrđe, milost i sloboda koje je on sam doživio dostupni svima: „Trebamo znati da Bog ima plan za svakoga od nas, za svaki život. Kada molimo krunicu, držimo Majku za ruku i tako nas vodi do Gospodina“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Johnov život do obraćenja obilježile su krađe, provale, razbojništva, a zbog kriminala završio je u zatvoru za maloljetnike, kako svjedoči. U knjizi je opisao kakve mu je posljedice prouzrokovao razvod njegovih roditelja, na što se osvrnula Markić: „Kroz cijelu knjigu provlači se ta težina koju je John osjećao kada su mu roditelji odlučili odvojiti se i od njega zatražiti da odabere s kim će živjeti. Jako me ganulo kada je John u toj knjizi napisao da mu je najteže bilo to što ga nitko nije pitao kako mu je, kako se on osjeća. Osjećao je zbog toga veliku tugu. Ja sam se isto zapitala jesam li koji put propustila postaviti pitanje: „Kako ti je?“ onda kad sam trebala, ljudima kojima je bilo teško“.

Pridmore je radio u londonskim noćnim klubovima i postupno ulazio u svijet trgovine drogom, reketarenja i nasilničkog kriminala. Priznao je da su ga obogatili poslovi oko droge, ali da je osjećao veliku prazninu. Jedne je večeri pretukao čovjeka u klubu kako bi impresionirao gangstera iz podzemlja, nakon čega je čuo glas vlastite savjesti i prvi put u životu izgovorio molitvu Bogu: „Do sada sam samo uzimao, sada samo želim davati“.

„Mislio sam da su duhovne obnove na plaži, sa zgodnim djevojkama i vjetrićem“

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Upoznao sam potom svećenika na duhovnoj obnovi i rekao sam mu da sam mislio kako su duhovne obnove negdje na plaži, sa zgodnim djevojkama i vjetrićem“, dodao je Pridmore i nastavio svjedočiti: „Bojao sam se što će svećenik misliti o meni, a Gospa me je potaknula da se ispovijedim. Ispovijed me vratila u život“.

Pridmore je rekao da ga mnogi pitaju kako se može osobno razgovarati s Isusom Kristom i da im odgovara da se ispovijede te budu iskreni. Jedan mu je dječak rekao da je zadnja osoba za koju je mislio da će mu govoriti o Bogu. Ipak, kako kaže, misli da njegove poruke dolaze do mladih ljudi, prvenstveno poruka o tome da sve daju Bogu, a da će im On dati život koji nisu mogli ni sanjati.

Kako protiv zločina

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tribinu na kojoj je predstavljena knjiga „„Ispovijesti londonskoga gangstera“ čiji su autori John Pridmore i Greg Watts organizala je nakladna kuća Verbum, a na njoj je Pridmore rekao da sav novac od prodaje knjige ide Marijinim obrocima, udruzi za koju je odgovoran u Irskoj i da drugi dio ide za evangelizaciju.

Na pitanje iz publike o tome na koji način može biti iskorijenjen zločin, Pridmore je odgovorio: „Osobni odnos s Isusom način je kojim se može iskorijeniti zločin. Što više postanemo svjetlo u svijetu, tako će i svijet postati svjetlo. Mi možemo biti svjetlo Kristovo“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.