U Sisačkoj biskupiji blagoslovljen kip bl. Miroslava Bulešića kiparice Linde Kršnjavi

Foto: Sisačka biskupija, Fotomontaža: Narod.hr

Sisački biskup Vlado Košić blagoslovio je srijedu, 24. kolovozu u atriju Velikog Kaptola u Sisku, o 75. obljetnici njegove pogibije, kip bl. Miroslava Bulešića. Kip je rad akademske kiparice Linde Kršnjavi, a postavljen je u sklopu kompozicije koja čini Zid hrvatskih mučenika. Uz Bulešića do sada su tamo postavljeni kipovi sv. Nikole Tavelića, sv. Marka Križevčanina, bl. Jule Ivanišević i bl. Alojzija Stepinca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
> Akademska kiparica Linda Milić Kršnjavi opisala duhovni i umjetnički aspekt izrade pokaznice

Uz okupljene vjernike blagoslovu je prisustvovao i biskupski vikar mons. Marko Cvitkušić te autori kompozicije Linda i Tomislav Kršnjavi.

Tom prigodom biskup je podsjetio kako će ova kompozicija činiti trajni spomen na svece i blaženike, zagovornike našeg naroda te biti nadahnuće za sve one koji će proći kroz ovaj prostor kako bi i sami lakše nosili križ u svom životu.

> Blaženi Miroslav Bulešić – simbol mučeništva hrvatskih svećenika u komunizmu

Autorica kipa Linda Kršnjavi zahvalila je biskupu na iskazanom povjerenju i podsjetila kako je ona izradila i kip bl. Jule Ivanišević, a dok je njen suprug Tomislav autor ostalih. Izrazila je i veliku radost što je dobila priliku da radi upravo lik bl. Bulešića jer joj je već duže vrijeme želja u srcu napraviti njegov portret. Na kraju, poručila je i kako joj je misao vodilja u izradi ovog kipa bilo predanje blaženika Kristu od kada je postao svećenik sve do mučeničke smrti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.