Bogat program proslave zaštitnika župe u Mokošici od 6. – 10. svibnja

Foto: dubrovacka-biskupija.hr

Župa Svetog Spasa u Mokošici svečano će proslaviti svoga titulara misnim slavljima na sam blagdan Uzašašća Gospodnjega koji ove godina pada u četvrtak, 10. svibnja kao i nizom duhovnih, kulturnih i humanitarnih događanja svake večeri ususret blagdanu, javlja Dubrovačka nadbiskupija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sam blagdan Uzašašća Gospodinova glavnu večernju misu u 19 sati predvodit će fra Mario Knezović, župnik Kočerina. Trodnevnicu će predvoditi p. Vinko Maslać, član zajednice Družbe Isusove.

U nedjelju, 6. svibnja poslije večernje mise u dvorištu župne crkve održat će se humanitarni koncert koji organizira župni karitas. Dobrovoljnih prilozima pomoći će se jednoj obitelji u župi.

U ponedjeljak, 7. svibnja započinje trodnevnica uoči Spasovdana. Poslije mise (oko 20 sati) će biti predavanje o obnovi procesionalnog križa ove župe. Predavanje će održati restauratorica Renata Anđus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U utorak, 8. svibnja poslije mise (oko 20 sati) će biti predavanje o obnovi slike Gospe s Djetetom i svecima iz stare crkve. Djelo je Pignatelija. Predavanje će održati restaurator dr. Denis Vokić.

U srijedu, 9. svibnja poslije mise (oko 20 sati) će biti predavanje o novom mozaiku koji će biti montiran početkom idućega tjedna. Predavanje će održati realizatorica mozaika akad. umjet. Blaženka Salavarda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.