Charles Aznavour konačno dobio zvijezdu na hollywoodskoj Stazi slavnih

Foto: fah

Slavni francuski pjevač Charles Aznavour konačno je dobio zvijezdu na hollywoodskoj Stazi slavnih u četvrtak, čime je okrunio više od 70 godina svoje karijere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aznavour (93), koji je armenskog porijekla i rođen je u Parizu kao Šahnur Aznavurjan, prodao je više od 100 milijuna ploča u 80 zemalja. Autor je više od 1000 šansona i nazivaju ga francuskim Sinatrom. Glumio je u gotovo 80 filmova i nastupao na pozornici u više od 94 zemlje.

Njegove najpoznatije šansone su “La Boheme”, “Apres l’Amou”,”Toi et moi”, “Hier Encore”, “The Sound of Your Name” s Lizom Minnelli, “She”, “Que c’est triste Venise”, “Qui”, “Et pourtant” i “Une vie d’amour” s Mireille Mathieu.

Također je poznat po svom humanitarnom radu u Armeniji, posebice nakon potresa 1988. u kojemu su poginuli deseci tisuća ljudi. Dobio je armensko državljanstvo 2008. i imenovan je armenskim veleposlanikom u Švicarskoj 2009., a tu dužnost još uvijek obnaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.