Crkva na Krnjevu na meti vandala: Prvo masonski grafit, a potom razbijeno staklo

Foto: www.svetinikola.hr

Crkva Svetog Nikole Tavelića na Krnjevu tijekom protekla dva dana našla se na meti još uvijek nepoznatih vandala koji su taj sakralni objekt najprije oskvrnuli grafitom koji je uklonjen, a već idućeg dana su razbili staklo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijeli slučaj prijavljen je policiji, a procjena štete kreće se oko 15 tisuća kuna.

Velečasni Tomislav Šanko jučer ujutro na staklenom krovu crkvu zatekao je grafit – masonsko oko iscrtan srebrenim sprejem. Policija je napravila očevid, grafit je obrisan. No danas ujutro dočekao ga je novi incident,staklo na kojem je jučer bio nacrtan grafit danas je bilo razbijeno. Ne vjerujem da je ovo čin usmjeren protiv crkve, poručuje velečasni Šanko

”Ponovno smo pozvali policiju.Staklo je doista čvrsto no netko je pločom dva tri puta udario po njemu, srećom ,ništa nije palo u crkvu te nitko nije ozlijeđen, ističe Šanko. Materijalna šteta iznosi oko 15 tisuća kuna. Poziva građane da jave ako imaju kakva saznanja o zbivanjama oko crkve u protekla dva dana. Kako kaže, kvart je miran I ikad nije bilo sličnih situacija.iako ga je ova sitiacija uznemirila ne vjeruje da se radi o činu usmjerenom protiv crkve. Istaknuo je da živimo u vremenu u kojem se mnogi ljudi osjećaju tjeskobno. Misli prije svega na na situaciju oko covida 19. Za sve one koji imaju bilo kakve problema I osjećaju se tjeskobno I anksiozno velečasni Šanko ih poziva da mu se jave.”, rekao je velečasni za kanal-ri.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ovaj slučaj reagirali su i gradski vijećnici Mosta NL, Josip Kukuljan i Petra Mandić, prenosi Fiumen.hr.

“Most Rijeka najoštrije osuđuje vandalski čin oštećivanja crkve na Krnjevu. Činjenica da su napadi na ovu crkvu počinjeni dva dana zaredom govori da se u ovom slučaju osim o vandalizmu radi i o vjerskoj netrpeljivosti. Ovom prilkom pozivamo mjerodavne institucije da čim prije otkriju počinitelje i spriječe svako eventualno daljnje širenje mržnje i nesnošljivosti. Rijeka je grad koji uvijek voli isticati svoju različitost, toleranciju i otvorenost, učinimo sve da tako i ostane”, poručuju Kukuljan i Mandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.