Kraljevski klub želi iskoristiti kaos zbog korone: Hoće li Edin Džeko s 34 godine postati udarna igla Reala?

Foto: fah

Zbog pandemije koronavirusa sport, pa tako i nogomet, privremeno je u prekidu, no, ipak očekuje se nastavak sezone, prije toga, dakako, ublažavanje mjera kako bi se ozbiljno krenulo s treninzima. Pojedinačno treniranje je korisno, ali je daleko od treninga na kakve su profesionalni nogometaši navikli. I dok traje pauza, a javljaju se ”lažni proroci” koji prognoziraju novu pandemiju, još goru i još strašniju nego što je ova koja je u tijeku, klubovi se pokušavaju pojačati za novu sezonu, iako stara nije ni završila. Kad će? Ne zna se…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od tih klubova je i Real Madrid, koji sprema rekonstrukciju momčadi. Naime, francuski trener, Zinedine Zidane, nije previše zadovoljan s onim što sada ima na raspolaganju i zalaže se za kupovinu. Nije ga pretjerano ni briga, neće igrače dovoditi iz svog džepa. Zidane želi novu snagu, koja će biti spremna za novi uzlet prema europskom vrhu, na kojem je Real, predvođen Lukom Modrićem i Cristianom Ronaldom, godinama bio.  Kad smo kod Ronalda, Real se nakon njegovog odlaska dosta muči u napadu, postotak realizacije im je znatno opao, što se vidi i prema rezultatima, u Ligi prvaka na rubu su ispadanja, a u prvenstvu ponovno vodi Barcelona, koju su u velikom derbiju pobijedili na svom Santiago Bernabeu.

Real u svojim redovima ima jednog Karima Benzemu, sjajan napadač, no, nije to igrač koji je u stanju ”sam” nositi momčad kakva je Real, uz Ronalda je to i prolazilo, no, Benzema sam i nije Benzema kakav je bio, nedostaje mu pravi suradnik u napadu. Ronalda Real ne misli vraćati, tko je kandidat za udarnu iglu kraljevskog kluba?

Eden Hazard, belgijski reprezentativac, iako plaćen dosta nije ispunio ni blizu očekivanja, k tome često je ozlijeđen. Za njega je Real platio 100 milijuna eura. O tome smo govorili kada smo više puta spominjali da su cijene nogometaša dosegnule sramotno visoke razmjere. Za igrača koji malo igra, malo ne igra, a kad igra onda i ne briljira, sto milijuna eura je sramotno velika svota.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako piše talijanski Corriere dello Sporta, Real je novu nadu za napad pronašao u ne baš mladom bosansko – hercegovačkom reprezentativcu, Edinu Džeki, koji je s reprezentacijom doživio debakl u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Naime, navodno Real želi Džeku, a glavnu priliku vide u činjenici da je pandemija koronavirusa snažno pogodila Romu, koja je prisiljena rasprodavati najbolje nogometaše, a među njima i Džeku.

Kako smo već spomenuli Džeko nije mlad, no, zabija golove, u ovoj sezoni je do prekida za Romu postigao 15 golova te zabilježio osam asistencija. Govorimo o svim natjecanjima u kojima je igrao za rimski klub. Ionako bi Džeko u Realu bio privremeno, tranzicijsko rješenje, dok Real za druže razdoblje ne osigura udarnu iglu svoje momčadi.  Džeko ne može igrati još deset godine, dvije bi možda i mogao.

Podsjetimo, Edin Džeko ima ugovor s Romom na još dvije godine, no, zbog korona krize Roma bi ga već ovog ljeta mogla prodati. Real čeka i vreba, ako se dogodi da će Džeko biti na prodaju Real je spreman, a svoju priliku navodno čeka i Inter, koji bi rado u svom napadu uz belgijskog reprezentativca Lukakua vidio i Džeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pandemija koronavirusa zaustavila je gotovo sve, no, trgovinu u nogometu očito nije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.