Darujemo Vam roman „Glas u vjetru“

Dragi čitatelji portala Narod.hr, u suradnji s nakladnom kućom Verbum omogućavamo Vam da osvojite roman „Glas u vjetru“. Ova povijesno-duhovna saga i dirljiva ljubavna priča pravo je štivo za ljetne dane, a u nagradnoj igri darujemo tri čitatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Roman „Glas u vjetru“ je objavljen u sklopu novopokrenutog izdavačkog niza popularnih romana POPULUS. Riječ je o prvom svesku trilogije „Znak lava“ autorice Francine Rivers, suvremene američke književnice koja je hrvatske čitatelje već oduševila romanom „Iskupljenje“, čarobnoj verziji biblijske knjige o proroku Hošei smještene u doba zlatne groznice.

Novoobjavljena trilogija „Znak lava“ postala je svjetski bestseler koji je osvojio čitatelje diljem svijeta, a  Francine Rivers u njoj donosi uzbudljivu povijesnu-duhovnu sagu, istovremeno vješto istkavši jednu od najljepših ljubavnih priča.

Oživljavajući pozornicu Rimskog Carstva I. stoljeća, pokazuje kako vremenska udaljenost od dvije tisuće godina ne dokida vječitu aktualnost tema kao što su smisao života, izbor između dobra i zla, strast, ljubav i brak, poštivanje dostojanstva ljudske osobe, odgoj djece itd. Sve te teme Francine Rivers je uspjela oživjeti i predočiti na tako dirljiv način u ovim romanima koji se čitaju bez daha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom dijelu trilogije, u romanu „Glas u vjetru“ čitatelja se vodi u Rimsko Carstvo na vrhuncu moći. Vjerno se opisuje društveni život rimskih patricija koji se zabavljaju na raskošnim gozbama te život, borbe i umiranje gladijatora koji na pijesku arene prolijevaju krv radi zabave rimske svjetine, kao i hramsku prostituciju te nezasitnu rimsku glad za užicima bez ikakvih moralnih ograda. U tom dekadentnom ozračju živi rimska obitelj koja zdvaja kako u takvoj sredini djecu odgojiti u čestite ljude. Roman je dirljiva priča o mladoj kršćanki Hadasi zarobljenoj u porušenom Jeruzalemu, koju kao ropkinju kupuje rimska patricijska obitelj. Hadasin je život u opasnosti zbog smrtne prijetnje svim kršćanima u Rimu, a njezin je unutrašnji mir dodatno narušen snažnim osjećajima prema mladom Rimljaninu…

Više o romanu „Glas u vjetru“, kao i ostalim dijelovima trilogije, možete saznati na linku ovdje.

Portal Narod.hr i nakladna kuća Verbum tri sretna dobitnika nagradit će primjerkom knjige “Glas u vjetru”.
Nagrade šaljemo poštom na kućnu adresu, a za sudjelovanje u izvlačenju dovoljno je da e-mailom pošaljete točan odgovor na nagradno pitanje koje glasi:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Roman „Glas u vjetru je prvi dio trilogije „Znak lava“. Kako glase naslovi druga dva romana koji sačinjavaju tu trilogiju?

Svoje odgovore šaljite na e-mail verbum@verbum.hr.  U prijavi, radi lakšeg kontakta, obvezatno navedite ime, prezime, adresu, e-mail adresu i broj telefona/mobitela. Kao predmet e-maila navedite „Nagradna igra narod.hr“
Prijave primamo do četvrtka 7. kolovoza, a imena dobitnika bit će objavljena u petak 8. kolovoza na Facebook profilu biblioteke Populus, kojeg možete lajkati na linku ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.