Don Žderić: ‘Ne treba popustiti trendu ili emocionalnoj potrebi’

Foto: Hrvatsko nadzemlje

U srijedu, 20. siječnja, održao se još jedan online susret Hrvatskog nadzemlja. Ovoga puta bilo je govora o kućnim ljubimcima. Predavač je bio don Ante Žderić, upravitelj župe Bezgrešnog Srca Marijina (Gospe Fatimske) na Blatinama-Škrapama.

Kroz razgovor s voditeljem, don Ante se dotakao brojnih pitanja u odnosu čovjeka i životinje, odnosno kućnog ljubimca. Naveo je kako je odnos čovjeka i životinje sada mnogostruk, tj. da životinja čovjeku više ne služi samo za prehranu ili kao pomoć u radu, već da sada služe i za čovjekovo emocionalno zadovoljenje.

No, navodi da, unatoč tome što čovjek prema ljubimcima osjeća ljubav, životinje ne možemo smatrati članovima obitelji, zapravo da se istina zasjenjuje našim osjećajima i to postaje proturječje zdravoj logici koja je već zadana u prirodi.

Poseban naglasak stavio je na odgovornost, pogotovo prilikom nabavke kućnih ljubimaca, gdje ne smijemo razmišljati samo u tom trenutku.

„Važno je razmišljati dugoročno, hoćemo li se za tog ljubimca moći prikladno brinuti i u budućnosti. Ne treba popustiti trendu ili emocionalnoj potrebi, nego razmišljati o tome hoće li za tu životinju biti dobro sa mnom i dopuštaju li moje životne obaveze i navike nabavku kućnog ljubimca“, rekao je.

Susret je bio prožet i raznim skečevima i filmovima „Zanimljivosti“, „Dođi mami“, „Psihijatar za životinje“, „Gizmo i Robi“, „Potres duša“ te je na koncu završen prikladnom meditacijom.

Svi oni koji susret nisu pratili putem livestreama mogu ga pogledati na Facebook profilu i YouTube kanalu Hrvatskog nadzemlja, a Nadzemlje možete pratiti i na Instagram profilu.

Sljedeći susret Hrvatskog nadzemlja održat će se 17. veljače, a progovorit ćemo o zaštitniku Hrvatskog nadzemlja – blaženom Alojziju Stepincu.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr