Dubrovačko-neretvanska županija donirala 16 tona mandarina vukovarskom Caritasu

Foto: DNŽ

Dubrovačko-neretvanska županija donirala je u utorak 1. prosinca Vukovarsko-srijemskoj županiji 16 tona mandarina koje će distribuirati Caritas.

U pratnji zamjenice župana Žakline Marević kamion pun mandarina stigao je u utorak ispred Biskupijskog Caritasa u Vukovaru. Naime, Dubrovačko-neretvanska županija već godinama donira kamion neretvanskih voćki prijateljskoj Vukovarsko-srijemskoj županiji kao božićni poklon.

Zamjenica Marević naglasila je da taj prijateljski i poslovni odnos traje posljednjih 11. godina.

„Mi smo došli ovaj put s nešto većom količinom, točnije 16 tona mandarina. Znate da mi svake godine doniramo 10 tona, a jedan otkupni centar iz Opuzena donirao je ostatak. Ponosni smo što svake godine dolazimo ovdje kako bismo pokazali koliko nam je VSŽ važna i koliko su odnosi između naših dvaju županija dobri i pozitivni. Naši župani na korist svih žitelja njeguju divnu i poslovnu suradnju kroz koju će svi OPG-ovci iz naših županija uspjeti napraviti jednu veliku suradnju i pomak u prodaji proizvoda. To je već krenulo. Oduševljava nas i inicijativa župana Boža Galića da se što prije riješi jedna zračna linija Dubrovnik–Osijek kako bi naši turisti mogli vidjeti sve ljepote koje hrvatska ravnica pruža”, rekla je zamjenica Marević.

Župan VSŽ-a Božo Galić također je naglasio da dobri odnosi dviju županija, godinama traju preko gospodarske, kulturne i, prije svega, prijateljske suradnje.

„Rezultat suradnje, ovako pred Božić i božićne blagdane, su pokloni i s njihove i s naše strane. To je jedan znak pažnje i dokaz suradnje koju želimo još više osnažiti, ojačati i kroz suradnju naših gradova Dubrovnika i Vukovara, Vinkovaca, naše dvije županije. Ta suradnja već daje rezultate, a sigurno će se nastaviti i na gospodarskom planu“, rekao je župan.

„Naša je velika želja da iz zračne luke u Osijeku svakog jutra kreće jedan avion koji nosi kvalitetne plodove naše ravnice, našeg rada prema tržnicama u Dubrovniku, a isto tako njihove proizvode ovdje prema nama. Naša suradnja daje rezultate i u turizmu, a svake godine idemo jedan korak dalje. Zahvaljujem na ovom daru za naš Caritas koji je znak snažne međusobne potpore jednih i drugih, ne toliko financijske koliko je to znak snažne prijateljske i ljudske poruke”, zaključio je Galić.

Mandarine je predao voditelju Caritasa Vukovarskog dekanata fra Slavku Miliću koji će ih distribuirati humanitarnim udrugama, udrugama zdravstvene i socijalne skrbi, vukovarskoj bolnici, braniteljskim udrugama te društvima Crvenog križa u županiji.

Inače, kao uzvratna prijateljska gesta, posljednje tri godine iz VSŽ-a u DNŽ stiže kamion s 10 tona jabuka. Kamion će iz VSŽ-a u Dubrovnik stići u četvrtak, a jabuke će biti podijeljene dobrotvornim udrugama, socijalnim ustanovama, bolnici itd., objavio je DNŽ.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr