Dvadeset i peta obljetnica kultnog gangsterskog klasika ‘Dobri momci’

Glumci i dio filmske ekipe kultnog filma Martina Scorsesea “Dobri momci” ponovno će se okupiti u sklopu 14. festivala nezavisnog filma Tribeca u New Yorku, obilježavajući 25-u godišnjicu prikazivanja filmskog klasika o gangsterima, prenosi Guardian.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Organizatori su izvijestili da će remasterirana verzija filma zatvoriti Filmski festival Tribeca 25. travnja. Nakon prikazivanja u njujorškom Beacon Theatreu, razgovor sa Scorseseom i glumcima, među kojima će biti Robert de Niro, Joe Pesci, Lorraine Bracco, Ray Liotta i Paul Sorvino, upriličit će Jon Stewart.

Suosnivač festivala De Niro na konferenciji za novinare je rekao da je prije 25 godina “bio jednako ponosan na film kao i sada”.

Međunarodni festival traje od 15. do 25. travnja, a ove će godine biti prikazani filmovi iz 31 zemlje. Polovina Tribecine liste od 97 dugometražnih filmova, među kojima su i neki dokumentarni naslovi, u konkurenciji je za nagradu “Viewpoints”, najavili su organizatori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovogodišnji festival će otvoriti svjetska premijera filma “Live from New York!”, o NBC-jevom humorističnom showu “Saturday Night Live”.

Festival su 2002. osnovali američka filmska producentica Jane Rosenthal i glumac Robert De Niro nakon napada na tornjeve-blizance poznate kao World Trade Center u rujnu 2001. želeći potaknuti gospodarsku i kulturnu revitalizaciju dotad mondene njujorške četvrti TriBeCa smještene na donjem Manhattanu, čija je privlačnost naglo splasnula nakon napada.

U međuvremenu se festival razvio u jednu od najznačajnijih platformi za promociju nezavisnog filma. Festival godišnje privuče više od tri milijuna posjetitelja te na stotine tisuća profesionalaca iz područja umjetnosti, glazbe i filma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.