Evo gdje se sve održava molitveno bdjenje ‘Holywin – svetost pobjeđuje’: ‘Svjedočite svoju vjeru drugima’

Foto: biskupija-varazdinska.hr

Holywinom (“Svetost pobjeđuje”) želi se mlade uoči blagdana Svih Svetih pozvati na radosno zajedništvo, bdijenje i molitvu te im kroz duhovno – zabavni program pokazati da i oni mogu, i da su pozvani biti sveti.

“Današnjoj Hrvatskoj potrebno je više no ikad novih svetaca, a na svetost smo svi, pa tako i vi dragi mladi, svakodnevno pozivani! Zato, budite ustrajni u vjeri, strpljivi, ponizni, svjedočite svoju vjeru drugima, ljubite… gorljivije no ikad!”, poručuju iz Ureda za pastoral mladih Varaždinske biskupije.

Buje

Udruga Otvoreno Srce Buje organizira “Holywin” u župi sv. Servula u Bujama. Ispovijed kreće u 17:30, a misu u 18 sati predvodi don Vladimir Brizić te je u 18:45 euharistijsko klanjanje.

Dubrovnik

“Holywin” u dubrovačkoj katedrali održat će se u četvrtak s početkom 19:30, a bit će organizirana kateheza na temu “Odlike svetosti u suvremenom svijetu” i klanjanje. Voditelji večeri su don Marin Lučić i Stijepo Gleđ Markos.

Domaslovec

U župi Krista Kralja u Domaslovcu s početkom u 20 sati bit će misa, a potom će biti prikazana predstava “Ljubiti naš životni poziv – Igrokaz o sv. Blažu i sv. Ceciliji”.

Ivanić-Grad

Bdijenje u župi sv. Petra apostola započet će u 18:25 krunicom, a potom će se održati misa, bdijenje i klananje koje predvodi pater Ivan Ike Mandurić.

Jastrebarsko

U župi sv. Nikole biskupa bit će predstava u 20 sati, a potom cjelonoćno klanjanje.

Karlovac

U dvorani Nacionalnog svetišta sv. Josipa održat će se prigodni program s početkom u 18:30 sati.

Kaštel Novi

U župnoj crkvi sv. Petra apostola s početkom u 18 sati započet će prigodni program koji se sastoji od mise, klanjanja i bdjenja.

Koprivna

U crkvi Svih svetih u 19 sati kreće prigodni program koji se sastoji od molitve, predstave i pjesme.

Mali Lošinj

Studentski kapelan u Rijeci fr. Ivan Dominik Iličić gostuje na prigodnom programu “Holywin” u župi Rođenja Blažene Djevice Marije, s početkom u 16 sati.

Milanovac

U organizaciji Oratorija Virovitica održat će se “Večer svetaca” u župi bl. Alojzija Stepinca s početkom u 18:30.

Nijemci

Prigodni program u crkvi sv. Katarine počinje u 20 sati.

Ogulin

Mladi organiziraju klanjanje u župnoj crkvi sv. Križa u 20 sati pod nazivom “Svetost pobjeđuje”.

Požega

Prigodni program koji se sastoji od mise, klanjanja i druženja kreće u 20 sati u crkvi sv. Leopolda Mandića.

Pula

Program “Svetost pobjeđuje” počinje misom u katedrali u 20 sati, a cjelonoćno klanjanje kreće u 22 sata.

Rijeka

U trsatskom svetištu održat će se “Holywin”, bdijenje uoči svetkovine Svih svetih. Program počinje u 20:00 sati u Auli pape Ivana Pavla II. zanimljivim scenskim prikazima o svecima. Nakon predstava je molitveni dio, klanjanje, prilika za svetu ispovijed i misno slavlje koje će predvoditi fra Mate Bašić.

Sisak

“Noć svetaca” u sisačkoj katedrali započinje u 20 sati.

Slavonski Brod

Prigodni program u crkvi Gospe od Brze Pomoći počinje Misom mladih u 20 sati, a potom će se održati klanjanje od 21 sat.

Split

Prigodni program “Holywin” održat će se u župi sv. Spasa s početkom u 21 sat. Predavanja će održati don Josip Ulić i don Hrvoje Dragun.

U župi Pomoćnici kršćana program započinje u 19:30. Klanjanje će predvoditi don Ivan Terze.

Stuttgart

Prigodni program “Holywin” organiziran je u crkvi st. Konrad, a započinje u 19 sati.

Subotica

U HKC “Bunjevačko kolo” održat će se sedmi “Hollywin” u sklopu kojeg će biti prikazana predstava o životu bl. Marije Propetog Isusa Petković s početkom u 20 sati.

Šibenik

Prigodni program “Holywin” organizira se u crkvi Gospa van Grada s početkom u 20 sati.

Varaždin

U crkvi Presvetog Trojstva s početkom u 20:30 sati održat će se prigodni program “Holywin” na temu “Mi smo ‘deca’ od Boga”.

Vinkovci

U župi sv. Ćirila i Metoda održat će se program “Holywin” s početkom u 19:30, a sastoji se od mise i euharistijskog klanjanja.

Voloder

U crkvi sv. Antuna Padovanskog prigodni program “Holywin” počinje u 19.30.

Zagreb

Misno bdijenje uoči Svih svetih pod nazivom „Holywin – svetost pobjeđuje” održat će se u srijedu, 31. listopada u 19 sati, u Međubiskupijskom sjemeništu na Šalati, Voćarska 106 u Zagrebu.

Sedmi po redu Holywin održava se u organizaciji Ureda za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije, a geslo ovogodišnjeg Holywina je misao sv. Terezije Avilske: „Tko ima Boga, ništa mu ne nedostaje”. Igrokazima nakon misnog bdijenja prikazat će se životi sv. Terezije Avilske te roditelja sv. Male Terezije – bl. Azelije Guerin i bl. Ljudevita Martina.

Radi se o sedmom po redu molitvenom bdijenju uoči blagdana Svih Svetih. Scenski dio Holywina ove godine donosi dva igrokaza, jedan o životu sv. Terezije Avilske te drugi o životima roditelja sv. Male Terezije – bl. Azeliji Guérin i bl. Ljudevitu Martinu. Scenaristica i glumica Ivana Foretić kaže da je ekipa Holywina njezina druga obitelj.

“Najljepši dio svakog Holywina je trenutak pred nastup kad se svi skupimo, manji od makova zrna – neki iz straha, neki iz poštovanja, neki iz radosti, ali uvijek se vraćajući – poniznosti. Skupili bismo ruke, pomolili se, ohrabrili jedni druge i pustili Bogu da napravi najljepšu zabavu u gradu!”

“Ovogodišnji će nas Holywin još jednom sve podsjetiti da smo stvoreni za nebo – da svakodnevnom odlukom za Isusa ništa ne gubimo i da nam uz Njega nikada ničega neće uzmanjkati, već da život s Njim uvijek rezultira neizrecivom radošću!”, poručila je na kraju Ivana.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/hkm.hr