(FOTO) 55. vinkovačke jeseni posjetile Split i Šibenik

Foto: Vinkovačke jeseni

Snimateljska ekipa Vinkovačkih jeseni jučer se zaustavila u Splitu gdje su na Prokurativama pratili nastup KUDŽ Filip Dević te za potrebe Državne smotre folklora i svečanog mimohoda Vinkovačkih jeseni snimili folkloraše koji će biti prikazani u prilagođenom, virtualnom obliku na nadolazećim Vinkovačkim jesenima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> (FOTO, VIDEO) 55. Vinkovačke jeseni u Dubrovniku: ‘Curo draga iz sokaka moga’

Vinkovčane predvođene gradonačelnikom Ivanom Bosančić dočekao je i srdačno primio župan Splitsko-dalmatinske Blaženko Boban te zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović Tomaš.

Vinkovačka ekipa isti je dan nastavila put Šibenika gdje su ispred velike katedrale snimili KUD Koledišće Jezera, a dočekali su ih domaćini župan Šibensko-kninski Goran Pauk te gradonačelnik grada Šibenika dr. Željko Burić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sutra će Vinkovčani posjetiti grad Zadar gdje će na Trgu Petra Zoranića nastupiti KUD Zadarski tanac, grad Otočac ispred crkve FD Otočac te kao završni grad trećeg dana snimanja zaustavit će se u Rijeci gdje će na Trsatskoj gradini nastupiti FA Zora.

Podsjetimo 55. Vinkovačke jeseni pod sloganom „Curo draga iz sokaka moga“ bit će održane od 17. do 20. rujna isključivo kroz otvorenje i mimohod u kojemu će sudjelovati KUD-ovi iz županije. Osim toga, snimateljska ekipa Jeseni obići će diljem Hrvatske sve one KUD-ove koji su trebali doći te ih kroz jednu video razglednicu ipak uključiti u ovogodišnju manifestaciju. Naime, snimateljska će u razdoblju od 27. kolovoza do 4. rujna posjetiti sve hrvatske županije i snimiti kratke filmove o tradicijskoj kulturi i običajima svakog kraja koji će biti prikazani kao dio prilagođenog programa Svečanog mimohoda 55. Vinkovačkih jeseni. Na taj način cijeloj će Hrvatskoj biti dočarano sve ono što su Vinkovci htjeli pokazati na svome trgu.

* Ovaj tekst sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.