(FOTO) Dubrovačke ljetne igre: Baletna čarolija pred prepunim gledalištem u parku Gradac

Foto: Dubrovačke ljetne igre

Balet Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu izveo je Labuđe jezero Petra I. Čajkovskog u koreografiji slavnoga ruskoga plesača i koreografa Vladimira Malakhova pred rasprodanim gledalištem, sinoć 14. srpnja u parku Gradac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Labuđe jezero, kao najpopularnije djelo svjetskih baletnih repertoara u posljednjih sto trideset godina sinonim je za baletno kazalište, a privrženost publike ovom djelu bila je očita i sinoć.

Prepuno gledalište nije štedjelo na pljesku i to je ovom sjajnom baletnom ansamblu zasigurno dalo dodatan polet za još dvije izvedbe na Igrama. Odettu i Odiliju sinoć u parku Gradac plesala je Miruna Miciu, princa Siegfrieda Andrea Schifano, a zlog čarobnjaka Rotbarta Guilherme Gameiro Alves.

Festivalska publika iz sezone u sezonu pokazuje naklonost baletnoj umjetnosti, a ovaj povratak Baleta HNK Zagreb nakon deset godina pauze bio je željno iščekivan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još dvije izvedbe ovog hvaljenog uprizorenja Labuđeg jezera u prekrasnom ambijentu parka Gradac na programu Igara su večeras, 15. srpnja te sutra, 16. srpnja s početkom u 21,30 sati.

Ulaznice za večerašnju izvedbu su rasprodane, a za sutrašnju su dostupne u internetskoj prodaji te na blagajnama Igara u Festivalskoj palači i u Luži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.