(FOTO) Dujmović na turneji sa svojom knjigom ‘Regija kao Treća Jugoslavija’: Žminj, Delnice, Rijeka – za mjesec dana pretpremijera predstave ‘Mali noćni razgovori ljevice i desnice’

Foto: Tihomir Dujmović, Sisačka biskupija; fotomontaža: Narod.hr

Odmah nakon Uskrsnih blagdana Tihomir Dujmović kreće na turneju sa svojom knjigom “ Regija kao Treća Jugoslavija”. Najprije je na redu Istra. Dujmović o tome kaže: ”Ja se odazivam faktički na sve pozive za promociju knjige, tim prije jer je to trenutno jedini projekt koji radim i od čega živim. Zvali su me u Žminj i silno mi je drago i počašćen sam da sam dobio poziv iz Istre za predstavljanje ove knjige. Promociju ću održati u Čakavskoj kući u utorak u 20 sati”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim u Žminj, Dujmović 24. travnja, dakle u srijedu, dolazi u Delnice, tamo je promocija u hotelu Risnjak u 19,30.

No, svakako najveći odaziv očekuje se u Rijeci gdje će promocija biti 25. travnja, u četvrtak, u dvorani Euroherca na riječkoj Rivi. Rijeka je već danima oblijepljena plakatima, a organizatori svih tribina su braniteljske udruge.

Predstava “Mali noćni razgovori ljevice i desnice”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, za točno mjesec dana Dujmović će imati pretpremijeru nove kazališne predstave koja se sprema po njegovom tekstu “Mali noćni razgovori ljevice i desnice”. Za sada je osim teme poznato to da će predstava igrati prije ljeta pet puta u centru za kulturu Trešnjevka, gdje je izvođena njegova velika uspješnica “Tko je ubio Zvonka Bušića”.

O novoj Dujmovićevoj predstavi za sada se zna samo to da će u njoj igrati Vinko Kraljević, njegova kćer Lucija Dujmović te još dvoje glumaca. Po šturim informacijama doznaje se da predstavu režira jedan poznati kazališni redatelj i nekadašnji profesor na Akademiji dramske umjetnosti, ali Dujmović ne želi otkriti njegovo ime.

“Nema smisla da o detaljima sada govorim. Planiram 20. svibnja na promociji predstave i knjige, u dvorani Vijenac predstaviti kompletnu ekipu, dakle četiri glumca, dramaturga i redatelja, te knjigu po kojoj je predstava nastala. Tada ćemo prikazati i neke isječke s proba i sve ćete vidjeti i doznati”, ističe ovaj put tajnoviti Dujmović i dodaje: ”Cijela ekipa vrijedno radi već nekoliko mjeseci i pustimo ih da u miru pripreme predstavu”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dujmović je potvrdio spomenuta imena dvoje glumaca, ali nije htio ništa reći o tome je li točno da je dramaturginja predstave poznata hrvatska teatrologinja i profesorica na Filozofskom fakultetu. Glede knjige koja će biti predstavljena krajem svibnja Dujmović kaže sljedeće: “ To je jedna mala knjiga, zapravo knjižica od manje od 150 stranica koja je nabijena informacijama i povijesnim raščlambama i sukus je svih hrvatskih sporenja ljevice i desnice. To je hrabar, otvoren, detaljan razgovor pun povijesnih detalja o kojima se godinama šaptalo. Pisana je kao razgovor dvojice upućenih umirovljenika koji upućeno bistre povijesne teme u malim noćnim razgovorima, a biti će uprizorena kao tv debata dvoje sveučilišnih profesora povijesti.”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.