(FOTO) Evo tko je sve došao na predstavljanje knjige Dragana Markovine ‘Doba kontrarevolucije’

Foto: Fah

U Hrvatskom novinarskom domu u Zagrebu, u ponedjeljak, 14. studenoga 2017., izdavačka kuća Razlog održala je predstavljanje knjige Doba kontrarevolucije autora Dragana Markovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O knjizi su uz autora govorili novinar Viktor Ivančić, koji je za knjigu napisao predgovor, povjesničar Hrvoje Klasić, urednica knjige Mira Šuvar, udovica bivšega komunističkog moćnika Stipe Šuvara.

> (VIDEO) Nova ljevica i Dragan Markovina – Ja sam danas žešći Jugoslaven od ikoga, meni Hrvatska ništa ne predstavlja!

> Klasić bi biskupu Košiću određivao o čemu smije govoriti u propovijedi

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> Evo koga Nova ljevica i Radnička fronta šalju u bitku za mjesto gradonačelnika Splita!

“Većina tekstova u ovoj knjizi objavljena je u razdoblju od svibnja 2015. do veljače 2017. godine na portalu Telegram, a manji broj u Novostima, Prosvjeti i portalima: lupiga.com, tacno.net, stav.cenzura.hr, recom.com i noviplamen.org. Ovako posloženi, zajedno s tematskim intervjuima o prošlosti i sadašnjosti ovih prostora, zorno svjedoče o dobu kontrarevolucije u kojem egzistiraju postjugoslavenska društva i države.”, navodi Dragan Markovina u uvodu svoje knjige.

“Za ovu su knjigu izvorno napisani ovi tekstovi: Uvodno poglavlje, Zatiranje republikanizma ili kako je sve počelo, Zajednički revizionistički narativ na postjugoslavenskom prostoru, ‘Za dom spremni’ ponovno u Jasenovcu, Parcelizirana stvarnost Bosne i Hercegovine, prva tri teksta o mostarskoj krizi, poglavlja o BiH pod naslovima Ima li šansi za građansko društvo i Stolac između fašizma i antifašizma, zaključno poglavlje o Srbiji: Srpski porazi kroz dioptriju Borisava Jovića, te zaključno poglavlje knjige: Odgovornost ljevice.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Knjigu možete pročitati OVDJE.

Podsjetimo, predsjednik Nove ljevice Dragan Markovina poznat je po mnogim intrigantnim izjavama, a osobito su ostale zapamćene njegove šokantne izjave u HRT-ovoj emisiji Nedjeljom u 2 prije dvije godine kada je izjavio:

„Da Tuđman nije bio predsjednik, da je bio netko drugi, uvjeren sam da se ljaga na moralnom, svjetonazorskom poimanju Hrvatske ne bi dogodila. Ne bi bilo izbacivanja iz stanova niti ubojstava civila druge nacionalnosti da je bila neka druga vlast koja je bila iole civiliziranija od njegove.“

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Moj rodni Mostar više nije isti. Raspudić zastupa politiku nacionalizma koja je uništila taj grad do temelja“, rekao je u emisiji na HRT-u.

> Markovina u intervjuu o stanju u Hrvatskoj – fašizacija društva, oživljanjanje ustaštva, klerikalizacija medija, crkvena država….

Mišljenja je da će kako će jugoslavenstvo kao ideja nadići nacionalizme nad ovim prostorima, jer će zagovarati suradnju među narodima koja je neminovna i ta će ideja – nada se on – uvijek egzistirati.

> (VIDEO) Markovina: ‘8. svibnja 1945. Zagreb je oslobođen od fašizma i to je napravljeno u režiji partizana’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> Markovina u intervjuu o stanju u Hrvatskoj – fašizacija društva, oživljanjanje ustaštva, klerikalizacija medija, crkvena država….

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.