(FOTO) Festival hrvatske drame za djecu Mali Marulić počeo predstavom ‘Moj razred 2.b’

Foto: Fah

Predstavom Anice Tomić i Jelene Kovačić “Moj razred 2.b” u izvedbi Gradskoga kazališta lutaka Split u utorak je počeo 12. festival hrvatske drame za djecu Mali Marulić na kojemu će tijekom četiri dana u natjecateljskom programu biti izvedeno osam predstava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ove godine na Festivalu, koji se osim u Gradskom kazalištu lutaka (GKL) održava i u Gradskom kazalištu mladih (GKM), te u Multimedijalnom kulturnom centru (MKC), sudjeluje stotinjak kazališnih umjetnika i gostiju, a, kako se očekuje, predstave i programe će pratiti više od dvije tisuće gledatelja.

Predstave će ocjenjivati stručni žiri u kojemu su Marija Sekelez, Igor Tretinjak, Selma Spahić, Siniša Novković i Višnja Rogošić koji će dodijeliti nagrade najboljima. Uz ostale nagrade ove godine žiri može dodijeliti i nagradu za najveći kazališni izazov, koja nosi ime pokretačice Malog Marulića Zdenke Mišura. Nagradu za najbolju predstavu dodijelit će dječji žiri koji čine učenici od 1. do 5. razreda splitskih osnovnih škola.

Osim jutros izvedene predstave na festivalu će biti izvedene “Zamrznute pjesme” Gradskoga kazališta lutaka Rijeka, “Čudak Šumek” Kotar teatra (u koprodukciji s Malom scenom), “Nikomu pravo Ane Prolić” Kazališta lutaka Zadar, “Zdrav i čist dom, to je baš po mom” Zagrebačkoga kazališta mladih, “Avanture maloga Juju” Gradskoga kazališta lutaka Rijeka, “Grga Čvarak” Gradskoga kazališta lutaka Split, te “U potrazi za slovom” Gradskoga kazališta Zorin dom iz Karlovca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sklopu festivala dodjeljuje se i nagrada za najbolji dramski tekst za lutkarsko kazalište i kazalište za djecu, a ove je godine na natječaj prijavljeno 18 tekstova. Žiri u kojemu su bili Ana Prolić, Belmondo Miliša i Jasen Boko dodijelio nagradio je tekstove “Ribe u nevolji” i “Sonata za kantu za smeće”.

Festival se svečano otvara večeras u 19 sati, a nakon otvorenja bit će izvedena predstava “Zamrznute pjesme”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.