(FOTO) Hrvatski je narod pohitao k svom zaštitniku

Foto: Damir Borovčak

U Nacionalnom svetištu sv. Josipa u Karlovcu već više desetljeća nije se dogodilo takvo mnoštvo okupljenog naroda. Utjecalo se sa svih strana, od Hercegovačkih Vinjana do Križevaca, od Dubrovnika do Stubičkih Toplica. Bilo je to mnoštvo koje shvaća da je zaziv i molitva sv. Josipu zaštitniku jedina moralna pomoć i utjeha u ovom suludom vremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Zagrebu nakaradni političari u povorci perverznih likova i kvazidemokracije. U Karlovcu molitva za budućnost, opstanak i novu nadu u Hrvatskoj. Postrojbe Hrvatske vojske, policije, vatrogasaca, hrvatskih branitelja, povijesne postrojbe, nošnje i stjegovi, uveličale su 330. obljetnicu kada je Hrvatski sabor u dane 9. i 10. lipnja 1687. jednoglasno odlučio zazvati i odabrati sv. Josipa za zaštitnika tadašnjeg Hrvatskog Kraljevstva.

Tri stotine godine kasnije, kardinal Franjo Kuharić je u teškim vremenima u Karlovcu 1987. godine proglasio i uspostavio Nacionalno svetište sv. Josipa zaštitnika hrvatske domovine i naroda. Sadašnji rektor svetišta mons. Antun Sente, povodom ovogodišnjeg proglašenja kardinala Josipa Bozanića Godinom sv. Josipa zaštitnika Hrvatske u Zagrebačkoj nadbiskupiji, velebno je organizirao misno slavlje u Karlovcu.

Okupio se veliki broj vjernika iz svih krajeva Hrvatske. Stigla je i Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović koja je prepoznala trenutak kad je potrebno biti uz svoj narod, a to joj je pljeskom i uzvraćeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Hrvatskog sabora nije se odazvao, a trebao je to učiniti jer je upravo Hrvatski sabor prije 330. godina proglasio sv. Josipa zaštitnikom hrvatske domovine.

Nažalost nije prepoznao izuzetno važan trenutak, kao ni velika većina zastupnika u Saboru. Nažalost, samo rijetki političari prepoznaju prioritete, poput današnjeg vremena kad je potrebno stati uz svoj većinski vjernički narod.

Dok zastupnici u Hrvatskom saboru nemaju potrebu utjecanja sv. Josipu zaštitniku domovine te povezanost u vjeri i molitvi sa svojim narodom, nema nam izglednije budućnosti. Ostajemo u rovovima ideoloških podvala i hedonističkih zabluda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Karlovcu se danas dogodio hrvatski vjernički narod, koji se moli i zagovora svetom Josipu.

Hoćemo li opstati, ovisi o našoj postojanosti u vjeri, molitvi i zagovoru, prvenstveno o nama samima. Narod koji štuje tuđe svece i svetinje, a ne poštuje svog zaštitnika domovine ne može opstati. Zastupnici u Hrvatskom saboru očito puno toga ne shvaćaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.