(FOTO) Otvorene 51. Vinkovačke jeseni

Foto: fah

Glazbenom-scenskom priredbom “Večer oproštajna” scenaristice Ane Cvenić u Vinkovcima su u petak svečano otvorene 51. Vinkovačke jeseni, a pred velikim brojem posjetitelja manifestaciju je otvorenom proglasio vinkovački gradonačelnik i predsjednik Organizacijskog odbora Mladen Karlić ukazavši na potrebu očuvanja tradicijske baštine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Vinkovačke jeseni su nastale u teškim vremenima 1966. zahvaljujući nekolicini hrvatskih domoljuba koji su pokušali spasiti sve ono hrvatsko što se tada zatiralo”, kazao je Karlić u prigodnom govoru rekavši kako Vinkovačke jeseni u hrvatskog čovjeka svake godine žele unijeti optimizam i vjeru u bolje sutra.

Svečanosti otvorenja, održanoj na Trgu bana Josipa Šokčevića, nazočio je velik broj posjetitelja među kojima se nalazio i izaslanik visoke pokroviteljice 51. Vinkovačkih jeseni, predsjednice Republike Tomislav Čuljak, brojni članovi tehničke Vlade, đakovački i osječki nadbiskup u miru, mons. Marin Srakić, predsjednik HGK Luka Burilović, počasni građanin Vinkovaca Vladimir Šeks i drugi.

U programu koji je uslijedio nastupili su brojni tamburaški sastavi, solisti, glumci, pjevačke i folklorne skupine koji su glumom, pjesmom i plesom ispričali priču o oproštajnoj večeri mladog Slavonca koji je završio studij u velikom gradu i vratio se na selo gdje planira ostati i zaposliti se, te se oprašta od dosadašnjeg bezbrižnog života.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sklopu 51. Vinkovačkih jeseni, od 9. do 18. rujna, bit će upriličeno pedesetak folklornih, kulturnih, gospodarskih, zabavnih i sportskih priredbi.

Svečani mimohod sudionika 51. Vinkovačkih jeseni i smotra konjskih zaprega održat će se u nedjelju kad će gradskim ulicama u pjesmi i plesu proći oko 8.000 članova 70-tak KUD-ova i folklornih skupina iz Hrvatske i inozemstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.