(FOTO) Papa Franjo otkrio u Vatikanu veliku skulpturu imena ‘Anđeli nesvjesni’ posvećenu migrantima i izbjeglicama

epa07879296 Pope Francis (C) attends the unveiling of a sculpture called 'Angels Unaware' by Canadian sculptor Timothy P. Schmalz (R) depicting a group of 140 migrants of various cultures and from different historic times, following a mass for World Day of Migrants and Refugees, Vatican City, 29 September 2019. EPA/VINCENZO PINTO / POOL

Prije tri godine papa Franjo je naručio skulpturu „Beskućnik Isus” (Homeless Jesus) koja je sada u Vatikanu, a  sada je kanadski umjetnik Timothy Schmalz postavio novu skulpturu u Vatikanu. To je prva skulptura postavljene na Trgu Svetog Petra u više od 400 godina: prikazuje 140 imigranata i izbjeglica pod imenom “Anđeli nesvjesni”, piše Cruxnow.com

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Beskućnik Isus” – papa Franjo blagoslivlja skulpturu postavljenu u Vatikanu 2016. godine

Slikovni rezultat za Homeless Jesus vatican

Umjetnik Timothy Schmalz stvorio je izvorni koncept za skulpturu na zahtjev vatikanskog ureda za migrante i izbjeglice na čelu s imenovanim kardinalom Michaelom Czernyjem, ali nadzirao ga je sam papa Franjo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skulptura prikazuje 140 ljudi iz različitih kultura i različitih vremena: od starosjedilačkih naroda do Židova koji su izbjegli iz nacističke Njemačke, sve do današnjih Sirijaca i Afrikanaca koji bježe od rata i gladi.

Razgovarajući s Cruxom, Schmalz je rekao da nadahnuće dolazi iz odlomka iz Svetog Pisma , Knjige Hebrejima: “Ne zaboravite primiti neznance; jer su time neki ugostili anđele.”

Nejasno je koliko će skulptura ostati na Trgu svetog Petra, ali Crux može potvrditi da će biti dulje od “tjedan dana”, kako su objavila neka talijanska novinska izdanja. Kako bi se postavila skulptura od 3 1/2 tone, s trga je uklonjen dio kaldrme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skulptura je otkrivena i blagoslovljena u nedjelju 29. rujna 2019. godine.

Skulptura “Anđeli nesvjesni” posvećena imigrantima i izbjeglicama na Trgu Svetog Petra

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.