(FOTO) Petir iz Izraela za Narod.hr: ‘Susrela sam dr. Gitman – koja svijetu prenosi istinu o bl. Stepincu’

Foto: Marijana Petir

Boraveći u Izraelu na studijskom putovanju za katolike posvećenom položaju kršćana na Bliskom Istoku u organizaciji Philos Projecta od 8. do 14. rujna bivša zastupnica RH u Europskom parlamentu, Marijana Petir susrela se i s dr. Esther Gitman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drago mi je da sam prilikom posjeta Izraelu susrela dragu prijateljicu, američku povjesničarku židovskoga podrijetla dr. Esther Gitman koja se posebno bavi temom spašavanja Židova u NDH i ulogom blaženog Alojzija Stepinca. Zahvalna sam joj što je o humanitarnoj ulozi bl. Stepinca govorila na izložbi i konferenciji koju sam organizirala u Europskom parlamentu i što istinu o njemu prenosi u svijetu jer je Stepinac sačuvao dušu hrvatskog naroda u teškim vremenima i pomogao u spašavanju 27 000 dojenčadi, djece, žena i muškaraca koji su bili pripadnici srpskog, židovskog i drugih naroda, te različitih vjeroispovijesti”, podsjeća Marijana Petir u razgovoru za Narod.hr.

> Petir o svom hodočašću u Španjolsku, Beljaku, Plenkoviću i navodima da će postati savjetnica predsjednici

> (FOTO) Marijana Petir propješačila 900 kilometara na Putu sv. Jakova: ‘Zahvalna sam Bogu što je bio sa mnom’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Imala sam i odličan sastanak sa zamjenicom gradonačelnika Jeruzalema Fleur Hassan-Nahoum zaduženom za vanjske poslove o položaju kršćana u Jeruzalemu. Dinamična i inspirativana žena!”, ističe Petir.

“Susrela sam se i s generalnim vikarom u Jeruzalemu, biskupom Bulosom Marcuzzom, a razgovarali smo o položaju kršćana na Bliskom Istoku iz perspektive Svete Stolice”, zaključuje Petir o svom studijskom putovanju za katolike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.