(FOTO) Povodom Međunarodnog dana sjećanja na žrtve Holokausta postavljen transparent na zagrebačkoj katedrali

Foto: ika.hkm.hr

Uoči molitvenog susreta koji povodom Međunarodnog dana sjećanja na žrtve Holokausta organiziraju Zagrebačka nadbiskupija i Židovski informativno-obrazovni centar – Hatikva postavljen je pedeset metara dugački dekorativni natpis na zagrebačkoj katedrali u četvrtak 24. siječnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na molitveno-komemorativnom susretu koji je počeo u 15.30 sati sudjelovat će zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić i rabini te predstavnici iz židovskih zajednica i Katoličke Crkve.

U ime organizatora, predsjednica centra Hatikva Julija Koš za Hrvatsku katoličku mrežu rekla je da su na zajedničkoj molitvi svi dobrodošli.

“Pozivi su poslani, tko god se želi pridružiti našoj zajedničkoj molitvi dobrodošao je. Nadam se da će doći što više ljudi: običnih Židova kojima treba obrazovanja oko međureligijskih kontakata, kao i pripadnici drugih religijskih zajednica, civilnoga društva i političkoga života. Taj će događaj biti veliko zrcalo trenutne hrvatske situacije.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za molitveni susret odabrane su riječi iz Knjige proroka Izaije koje se nalaze i na postavljenom transparentu:

„Podići ću im u kući svojoj i među svojim zidovima spomenik i ime, dat ću im vječno ime koje neće biti iskorijenjeno.“

Zagrebačko međureligijsko molitveno okupljanje na Kaptolskom trgu koje ima veliki simbolički značaj rezultat je predanoga i dugoga rada te je na tragu suradnje predstavnika Katoličke Crkve i židovskih zajednica te stremljenja pape Franje, kao i prethodnih papa te Drugoga vatikanskoga koncila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta, ili Jom hašoa, obilježava se 27. siječnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.