(FOTO) Započelo 27. vojno hodočašće u Lourdes: ‘Traži mir i za njim idi’

Foto: MORH / J. Kopi. Sveta misa povodom 27. hodočašće Hrvatske vojske, policije i branitelja u Lourdes

Misnim slavljem koje je predvodio vojni biskup u Hrvatskoj monsinjor Jure Bogdan u Crkvi Svetog Križa u Sigetu u utorak je započelo 27. nacionalno i 61. međunarodno vojno hodočašće u Lourdes na kojem će sudjelovati i pripadnici Ministarstva obrane (MORH) i Hrvatske vojske, Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva hrvatskih branitelja, priopćeno je iz MORH-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovogodišnje hodočašće odvija se pod geslom “Traži mir i za njim idi“, a na njemu sudjeluje oko 820 hodočasnika iz Hrvatske koji će se pridružiti ostalim sudionicima iz više od 40 zemalja na 61. međunarodnom vojnom hodočašću vojski Europe i svijeta.

Zapovjednik ovogodišnjeg hodočašća je zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadni general Mato Mikić, a zamjenik zapovjednika hodočašća je zapovjednik Hrvatske ratne mornarice komodor Ivo Raffaneli.

“Naša vjernička i ljudska solidarnost ne smije se ograničiti samo na osobne probleme i nedaće već ona mora postati molitva i suosjećanje za sve ljude“, poručio je zapovjednik Mikić. Pozvao je sve hodočasnike na dostojanstveno predstavljanje hrvatskog naroda na putu u Lourdes.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar obrane Damir Krstičević podsjetio je na značaj Majke Božje za vrijeme Domovinskog rata i simboliku koju je za vojnike tada i danas imala krunica.

“Na tom svetom mjestu uvjeren sam kako će svaki od nas pronaći onaj istinski mir i radost. Želim vam da taj mir i radost prenosite i na sve ljude koje susrećete na svom životnom putu. Iskreno se nadam i vjerujem da će zagovor nebeske Marije pomoći da nastavimo hrabro kročiti u susret izazovima koje pred nas stavlja život”, rekao je Krstičević.

U svojoj propovijedi biskup Bogdan osvrnuo se na ovogodišnje geslo hodočašća kazavši kako je mir jedan od glavnih ciljeva naših postojanja i našeg djelovanja. “Mir je uvjet svakog napretka, a na ovo 61. međunarodno vojno hodočašće idemo kao tražitelji, čuvari, graditelji i promicatelji mira, u duhu gesla ‘Traži mir i za njim idi'”, kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Organizator hodočašća Hrvatske vojske, policije i branitelja je Vojni ordinarijat u Republici Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.