Grašo koncert u Beogradu posvetio Oliveru, a on u Srbiji nije nastupio od 1991.: ‘Otkud mu pravo gaziti nečiju želju?’

oliver grašo
Foto: Fah; fotomontaža: Narod.hr

Petar Grašo (46) posljednjih tjedana priprema se za veliki koncert u beogradskoj Areni. Koncert u Beogradu zakazan je za 11. studenoga, a Grašo je sada otkrio i da ga je odlučio posvetiti pokojnom Oliveru Dragojeviću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“S Oliverom sam bio jako blizak, on je cijelog mog života bio tu. Poznavao me je od četvrte godine, u šesnaestoj sam napisao svoju prvu pjesmu, koja je stjecajem okolnosti, zahvaljujući mom ocu, otišla upravo u Oliverove ruke. Kada je čuo što sam napravio, nazvao me je i rekao da će sve pjesme koje sam napisao on otpjevati. Taj trenutak je bio presudan za moju karijeru i život jer je upravo Oliver odredio moj životni put. Do kraja smo ostali dobri prijatelji”, ustvrdio je Grašo za srbijanski Blic.

> 29. srpnja 2018. preminuo Oliver Dragojević – četiri godine bez legende hrvatske glazbe
> Gnjusno: Vučiću blizak novinar na grobu Olivera Dragojevića ostavio Miloševićevu knjigu
> Ovako se Vučiću blizak novinar pravda nakon što je na grobu Olivera Dragojevića ostavio Miloševićevu knjigu
> Šale na društvenim mrežama na račun Petra Graše i Hane Huljić: ‘Pa ti zovi Grašu na dječje rođendane’

“Veliko mi je zadovoljstvo najaviti veliki spektakl 11.11.2022. u Štark Areni! ❤️ Pripremam Vam večer punu dobre glazbe, ljubavi i nadam se nezaboravnog provoda! Tko sve stiže!? 🥰 “, poručio je Grašo srbijanskim obožavateljima na Instagramu, a hrvatski su ga korisnici društvenih mreža podsjetili da je legendarni Oliver držao do svoje riječi i da je, ako je već bio toliko blizak s Oliverom, kao što tvrdi, trebao poštivati njegovu riječ – da u Srbiji nakon srbijanske agresije na Hrvatsku i silnoga zla koje su Srbi nanijeli Hrvatskoj više nikada tamo neće nastupati.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Petar Grašo (@petargrasoofficial)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oliver u Srbiji od 1991. više nikada nije pjevao

Grašo će srbijansku publiku počastiti i nekim od najvećih Oliverovih hitova, a podsjećamo, Oliver u Srbiji od 1991. godine više nikada nije pjevao.

Oliverova supruga Vesna Dragojević o tome je u razgovoru u jednoj televizijskoj emisiji nakon smrti velikana hrvatske glazbe kazala:

“Nikad on ništa grubo nije rekao. Bio je takav da drži do riječi. Kada je počeo rat, mama, tata i sestra su došli ovdje, bili su kod mene u Splitu. Vidjeli smo kako gore brodovi, tu je bio i veliki brod od 10 metara moga oca, koji je počeo graditi kad sam išla u osnovnu školu. Otac je vidio kako taj brod gori pa je plakao i kukao. Oliver je mu je tada rekao da se ne nervira. Rekao mu je: ‘Ja sam tamo puno radio, bio sam milijun puta, ali ako vas to tješi nikad više neću tamo pjevati’. To je jedina rečenica koju je rekao u vezi toga”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oliver je u više navrata isticao kako su Srbi nanijeli previše zla Hrvatskoj da bi on ikada više tamo nastupio, a odbio je mnogobrojne financijski izdašne ponude za koncert u Beogradu, o kojima su otvoreno govorili glazbeni menadžeri.

“Bilo mi je ponuđeno 50.000 eura da dovedem Olivera u Beograd za solo koncert na Marakani. Normalno da ga nisam ni zvao jer sam bio siguran da će odbiti ponudu“, kazao je jednom prilikom menadžer Zoran Škugor.

Oliver Dragojević 2017. godine dao je intervju za RTS u kojem je pričao o obitelji, djetinjstvu, karijeri i jasno je dao do znanja kako je priča o njegovom nastupu u Srbiji završena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“To smo završili. Tu temu smo završili… Zvali su me puno puta i svaki put sam rekao ne; ja sam mislio da je ta tema završena”, istaknuo je Oliver.

Društvene mreže užarile se od negativnih komentara na Grašin račun

Nakon najave ovog koncerta u Beogradu, na društvenim mrežama nižu se brojni negativni komentari, ali i vrijeđanja zeta Tončija Huljića.

> Grašo proglasio Huljića ‘sadašnjim puncem’ i narugao se njegovom skladanju ‘Mise’

“Pjevaj gdje god hoćeš, tvoja stvar, ali nemoj posvećivati koncert u Beogradu Oliveru.”

“Otkud mu pravo gaziti nečiju želju, supruga i djeca to trebaju zabraniti, … nisi ti ni do koljena Oliveru.”

“Zar su naši momci ginuli da ti pjevaš u Beogradu???”

“Oliver je ima poslidnju želju i ti ćeš sad kontra nje.”

”Kaže da su bili prijatelji, zašto ga onda ne poštuje?”

“Pjevaj tati svom u Beogradu u čast.”

“Ako Oliver nije htio tamo pjevati a imao je veliki razlog zašto nije tko si ti onda da praviš koncert u njegovo ime. Sram i stid neka te bude.”

“Ne brukaj lik i djelo Olivera”

“On bi se provukao na njegovo ime”

“Grašo ostavi mrtve da počivaju u miru. Pjevaj Srbima, ali našeg Olivera ne spominji, ne diraj mu dušu, on nije htio u Srbiju”.

“Ne kiti se tuđim perjem po Srbiji. Oliver to ne bi htio. Šta se praviš pametan? Tko si ti da rušiš tuđe želje i ugled? Tko si ti da pivaš u ime nekoga u Srbiji, protivno volji? Kako se to zove ono? Pivaj svoje pisme, u svoje ime! Ostavi Olivera na miru. Nisi mu do kolina i nikad, ali NIKAD ni nećeš biti. Oliver je ima dušu. Oliver je bija veliki čovik. I nikad, ali NIKAD nećeš mu biti ni sjena.”, samo su neki od komentara na društvenim mrežama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.