Hercegovačka franjevačka provincija: Fra Miljenko Šteko ponovno izabran za provincijala

Foto: Fah

Za provincijala Hercegovačke franjevačke provincije ponovno je na provincijskom kapitulu u srijedu izabran fra Miljenko Šteko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako su objavili na svojim internetskim stranicama iz Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja Blažene Djevice Marije, na kapitulu je izabrana nova provincijska Uprava – Definitorij.

Nakon što su sudionici kapitula ponovno izabrali provincijala fra Miljenka Šteku, za vikara je izabran fra Iko Skoko, dok su definitori fra Dragan Ružić, fra Mladen Vukšić, fra Ljubo Kurtović, fra Sretan Ćurčić i fra Ivan Landeka.

Kapitulom je predsjedao fra Mijo Džolan, generalni vizitator i nekadašnji provincijal Hercegovačke franjevačke provincije.
Fra Miljenko Šteko je na čelu Hercegovačke franjevačke provincije od 2013. godine kada je prvi put izabran za provincijala. Rođen je u Tomislavgradu 1969. Filozofski fakultet u Zagrebu i Teološki fakultet u Bologni. Magistrirao je 2000. na franjevačkome papinskom sveučilištu Antonianum u Rimu, a 2005. doktorirao iz područja teologije duhovnosti na papinskome teološkom fakultetu Teresianum u Rimu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za svećenika je zaređen u Frohnleitenu u Austriji 1996. Službovao je na Humcu, Posušju, Zagrebu i Međugorju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.