Hrvatska misionarka napadnuta u Ugandi, lopov ju ranio mačetom

Foto: Kćeri Božje ljubavi/S. Vedrana Ljubić

U Soroti (400 km od Kampale) u Ugandi sinoć, 23. prosinca napadnuta je misionarka s. Vedrana Ljubić, članica Družbe Kćeri Božje ljubavi, izvijestili su iz ureda Papinskih misijskih djela u Republici Hrvatskoj i pozvali na molitvu za njezin što brži i uspješniji oporavak, prenosi IKA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S. Vedrana u Ugandi djeluje već 23 godine i trenutačno je u Soroti, vrlo siromašnom, sjevernom djelu Ugande, gdje priprema za djelovanje novu misijsku postaju. Provalnik je sinoć došao i od s. Vedrane tražio novac koji je ona odbila dati i počela vikati nakon čega ju je udario mačetom dvaput po glavi i dvaput po ramenu. Sa sestrom je u kući bila samo jedna sestra juniorka koja je tada bila u kupaonici. Čuvar koji je inače s njima dobio je slobodno za Božić da može biti s obitelji. S. Vedrana je prebačena u bolnicu na liječenje.

„Molimo za što brži i uspješniji oporavak s. Vedrane kao i za sve naše misionare i misionarke koji svakodnevno žive u opasnim i nesigurnim okolnostima kako bi navijestili Božju ljubav prema svakom čovjeku. Molimo da Novorođeni donese mir u sva ljudska srca i svima podari sigurnost koju samo on daje“, poziva Nacionalna uprava Papinskih misijskih djela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.