Hrvatska predsjednica Grabar-Kitarović sudjelovala u euharistijskom slavlju u bazilici Svetoga Petra

Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović bila je prošli tjedan u dvodnevnom posjetu Svetoj Stolici. U četvrtak je razgovarala s papom Franjom u audijenciji u Papinskoj kući, a nakon toga održala je bilateralne razgovore s državnim tajnikom Svete Stolice, kardinalom Pietrom Parolinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neposredno prije susreta sa svetim ocem papom Franjom u Vatikanu, hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je baziliku sv. Petra te sudjelovala u euharistijskom slavlju na grobu Apostolskoga prvaka. Posjetu i misi nazočio je i veleposlanik Republike Hrvatske pri Svetoj Stolici Filip Vučak.

Euharistijsko slavlje predvodio je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, a među koncelebrantima, svećenicima iz svih krajeva domovine Hrvatske, bili su: rektor msgr. Jure Bogdan i vicerektor vlč. Marko Đurin iz Papinskoga hrvatskog zavoda sv. Jeronima; o. Siniša Štambuk DI, urednik hrvatskoga programa Radio Vatikana; i don Ivan Kovač iz Kongregacije za biskupe.

Na svetoj su misi također sudjelovale vrhovne poglavarice dviju redovničkih družbi s. Emila Barbarić i s. Klara Šimunović, više hrvatskih redovnica na službi u Rimu kao i vjernici laici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon mise i audijencije kod Svetoga Oca, Predsjednica je za Vatikanski radio govorila o susretu s papom Franjom, te brojnim drugim aktualnim temama što možete poslušati ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.