Hrvatsko nadzemlje poziva na zadnji susret mladih u ovoj kalendarskoj godini

Hrvatsko nadzemlje u suradnji s Uredom za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije organizira zadnji susret mladih u ovoj kalendarskoj godini. Tema ovog božićnog susreta je “Poklon: kupiti ili biti?!”, a gosti predavači su prof.dr.sc. Branka Ramljak (Ekonomski fakultet) i don Tomislav Ćubelić (katedralni župnik u Splitu). Susret će se održati 16.12.2015. s početkom u 20.30 sati u Nadbiskupskom sjemeništu u Splitu. Glazbeni sastav mladih Gospa od Zdravlja iz Splita će svojim pjevanjem uveličati susret. Susret vodi i animira Hrvatsko Nadzemlje.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poklon kupiti ili biti -PLAKAT

”Predragi Došašci (oni koji doživljavaju došašće), pripremite se za najavu sljedećeg susreta Hrvatskog nadzemlja, a ta najava počinje sad: u srijedu, 16. prosinca, u 20.30 h zbiti će se u nadbiskupijskom sjemeništu predbožićni susret mladih (u organizaciji HN-a) s naslovom i temom POKLON: KUPITI ILI BITI?!
Aha, gdje ste sad?! Niste se tome nadali?

Riječ je dakle o tome da smo u ovo predbožićno vrijeme i nevrijeme sa svih strana opkoljeni pritiskom potrošnje, šopinga, kupovine, nabavke, žurbe, poklona, potrošačkih košarica, kupovne moći, i svih ostalih konzumerističkih iznašašća koje su vrlo spretno i uz mnogo ekonomske psihologije pretvorili ovo kršćansko otajstvo u praznik trgovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako da se tu postavimo? Kako zadržati zdrav odmak od tog ludila koje zamagljuje ono što je bitno u Božiću? Mijenja li nam Božić smisao (svjesno, podsvjesno) kad nam se toliko intenzivno sugerira kako bi pravi Božić trebao izgledati? Postoji li Božić bez Coca cole i filma Sam u kući? Je li u Isusovo vrijeme postojao Djed Božićnjak? Jesmo li potaknuti konzumerizmom fokusirani na ono što je nebitno a zaboravljamo najvažnije? Možemo li ljubav drugima darovati bez (skupih) darova? Je li naša ljubav i prisutnost sama po sebi dar nekome, bez toga da mu išta kupimo?

Na ta i košaricu drugih pitanja odgovore će nam darovati prof. Branka Ramljak s Ekonomskog fakulteta u Splitu te don Tomislav Ćubelić, katedralni župnik u Splitu. Na sjevernoj hemisferi nismo uspjeli naći upućenije ljude u ovu temu od njih, a vi dođite i uvjerite se!

Na našem susretu će biti izvlačenje sretnih dobitnika koji sudjeluju u božićnoj humanitarnoj akciji za Marijine obroke ”Donatori darivaju donatore”
(više o svemu pogledajte ovdje)
A da bi izvlačnje proteklo u najboljem redu, pobrinuti će se naš pjevač Dražen Zečić! 😀

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glazbenim miomirisima obasipat će naša ušesa glazbeni sastav mladih Gospe od zdravlja. Svi ćemo se rastopiti od miline.

Sve organizira Hrvatsko nadzemlje… budite stoga spremni na sve 😉

U suradnji s Uredom za pastoral mladih Splitsko – makarske nadbiskupije”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.