Inicijativa Udruge Betlehem za ‘Najmanje među nama’ u Zagrebu

Udruga Betlehem iz Zagreba objavila je priopćenje za javnost u kojem je izvijestila o svojoj novoj inicijativi: zakupu grobnice u kojoj će se moći pokapati djeca umrla tijekom trudnoće. U ponedjeljak, 4. travnja, u tu su grobnicu položena tijela četvoro djece umrle prije rođenja.

Priopćenje udruge Betlehem prenosimo u cijelosti:

Dragi prijatelji apostolata za život,

Prije svega osjećamo potrebu da se zahvalimo Gospodinu koji nas je vodio k ostvarenju našeg cilja – zakup grobnice za naše najmanje, za djecu koja su umrla pod srcima svojih majki, kao i svima Vama koji ste pomogli novčanim prilogom ili volontiranjem.

Svanuo je i taj dan, Grad Zagreb ima grobnicu za „Najmanje među nama“! Dana 4. travnja 2016. u tu istu grobnicu položena su tijela četiri djeteta.

Emocije su nas preplavile, kao i roditelje koji su ispratili svoju djecu na posljednji zemaljski počinak. Vodeći se Isusovim riječima „Što god učiniste jednom od ove moje najmanje braće, meni ste učinili!“ tugu zbog gubitka, preplavljuje radost, radost vječnoga života u Kristu. Tako i mi ovim projektom, slavimo Gospodina i Njegovo Božansko milosrđe. Svetu misu i pogreb vodio je p. Marko Glogović, pavlin i utemeljitelj „Betlehema“.

Dragi roditelji, danas, postoji mjesto gdje i Vi možete sahraniti svoje dijete. Mjesto gdje možete upaliti svijeću u znak sjećanja, oplakati i žalovati za svojim djetetom, koje niste uspjeli zagrliti. Mjesto koje će Vam pružiti utjehu, ojačati nadu i vjeru u ponovni susret.

Naša prva manja grobnica za “Najmanje među nama”, nalazi se na Markovu polju, gdje želimo izgraditi još jednu veliku grobnicu s kapelicom. Koliko smo radosni radi ostvarenja cilja, toliko smo i žalosni jer smo u posljednjih godinu dana spoznali veliku potrebu za još jednom velikom grobnicom.

Hvala svima koji će nas poduprijeti i u budućnosti i omogućiti da se pokopaju sva djeca koja su umrla tijekom trudnoće, na primjeren način, a na što nas obvezuje naša savjest i traže naša srca.

Ako ste izgubili svoje začeto dijete, prije negoli je ugledalo ovaj svijet i želite ga dostojanstveno pokopati, kontaktirajte nas svakim danom od 16 do 20 sati (u hitnoj potrebi od 8 do 20 sati) na brojeve mobitela: +385 (0)99 2027 800, +385 (0)91 4040 453, +385 (0)91 6019 025 ili e-mailom: najmanji@betlehem-zagreb.eu.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: Narod.hr
Photo: Narod.hr