Islamski vjernici slave Ramazanski bajram

Foto: Snimka zaslona

Vjernici islamske vjere slave Ramazanski bajram. U Zagrebu, središnju svečanost predvodio je muftija Aziz Hasanović koji je uputio i tradicijsku bajramsku poruku, javlja HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslijepodne će se održati svečani prijem u zagrebačkom Islamskom centru, a prisustvovat će i visoki državni dužnosnici.

Događaju će nazočiti predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, predsjednik Vlade Andrej Plenković i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić. Prisutnima se trebala obratiti i predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović, ali je zbog slabosti kada joj je pozlilo na Misi za domovinu u zagrebačkoj katedrali priopćeno da će preskočiti zakazani prijam u Islamskom centru zakazan u 14 sati.

> Predsjednici Grabar-Kitarović pozlilo na misi u Katedrali

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bajramska molitva u Splitu: poziv mladima da ne nasjedaju na iskrivljena tumačenja islama

Na bajramskoj molitvi glavni imam Medžlisa Islamske zajednice u Splitu Vahid efendija Hodžić pozvao je mlade da se čuvaju iskrivljenih tumačenja islama te je ocjenio iznimno važnom činjenicu da nitko iz Hrvatske nije otišao na bilo koje ratište.

“S ponosom ističemo da smo jedina zemlja u okruženju iz koje nitko nije otišao na bilo koje strano ratište jer smo uvjereni da nema niti jednog razloga zbog kojeg bi netko život izgubio bilo gdje u svijetu,” istaknuo je efendija Hodžić u hutbi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također je izrazio zadovoljstvo, kako se izrazio, “mudrom reakcijom državnog vrha Republike Hrvatske koja poziva na dijalog i poziva na mir i sigurnost blisko-istočne krize.”

Pozvao je mlade da slijede institucionalno tumačenje islama koje pružaju imami, vjeroučitelji i muallimi.

“Čuvajte se alternativnog tumačenja islama kojeg nažalost pretaču u ideologiju pa umjesto ljubavi nude mržnju, umjesto ljudskog poštenja nude nasilje i smrt diljem svijeta. Alternativni samoproglašeni tumači vjere, skučenih pogleda, retrogradnih manira koji lako posežu za silom tvrdeći da islam vraćaju njegovom izvoru, a u stvari, odvode ga u ponore samouništenja”, kazao je Hodžić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.