Izraelska violinistica Evgenica Epshtein nastupa u splitskom HNK

Poznata izraelska violinistica, Evgenica Epshtein, inače i vanjska suradnica za violonu na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu, nastupit će u predvorju splitkog HNK u četvrtak, 10. travnja, najavljeno je danas iz te kazališne kuće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na splitskom koncertu Evgenia Epshtein izvest će djela Brahmsa, Polovockog i Griega, uz klavirsku pratnju Vesne Podrug.

Evgenia Epshtein bila je koncertni majstor Izraelskog omladinskog filharmonijskog koncerta, član belgijskog orkestra „I Fiaminghi“, a svirala je u izraelskim simfonijskim i komornim orkestrima Ashdoda, Ashkelon, Tel-Avivskim solistima te Reconsil sinfonietta u Beču. Kao solistica nastupala je u Carnegie Hallu, Kennedy Centeru, Library of Congress u Washingtonu i mnogim drugim svjetskim koncertnim dvoranama.

Suosnivačica je i članica poznatog gudačkog kvarteta „Aviv“ s kojim je pobjedila na 3. međunarodnom natjecanju za komornu glazbu u Melbourneu, Međunarodnom natjecanju gudačkih kvarteta u Bordeauxu (2003.), Charles Hennen natjecanju za komornu glazbu u Nizozemskoj (1999.) te Međunarodnom natjecanju “Praško proljeće“ (1998.).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 2007. godine radi kao asistent na Kraljevskoj akademiji u Rotterdamu, od 2008. predaje na Joseph Haydn-Institutu za komornu glazbu u Beču, a 2009. godine bila je pozvana u žiri na 4. međunarodnom natjecanju za komornu glazbu u Beču.

Inače rođena Ruskinja, Epshtein je emigrirala u Izrael 1990. godine gdje nastavlja studij na Akademiji u Tel Avivu kod profesora Arthura Zissermanna, Yaira Klessa i Irene Svetlove. Školovanje nastavlja na Kraljevskoj akademiji u Rotterdamu kod profesora Bention Shamira gdje dobiva zvanje magistrice umjetnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.