Mladost pobijedila Spartak, ali trofej ide u Rusiju

U uzvratnoj finalnoj utakmici Eurokupa danas su vaterpolisti zagrebačke Mladosti pobijedili ruski Spartak s 9-5 (3-2, 1-1, 1-1, 4-1), ali im to nije bilo dovoljno za osvajanje Eurokupa jer su prvu utakmicu u Volgogradu izgubili sa 5-11.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Susret je odigran na bazenu Mladosti na Savi, a sudili su pred 300 gledatelja Borrell iz Španjolske i Caputti iz Italije.

MLADOST:Pavić, Bukić, I. Milaković 1, Lončar 1, Martinić 1, D. Živković, Capan, K. Milaković 2, Pavičić 1, I. Živković, Vukičević 2, Gagulić 1, Pisk.

SPARTAK: Fedotov, Lazarev 1, Jurčik 1, Češev, Panfilij, Ašajev 1, Halturin, Stratan 1, Latipov, Rekečenski, Lisunov, Andrjukov 1, Ivanov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Mladost 10/6, Spartak 5/2.

Vaterpolisti Mladosti pobijedili su u drugoj finalnoj utakmici momčad Spartaka s 9-5, ali nisu uspjeli osvojiti europski pokal. Prednost Rusa iz prve utakmice od šest golova razlike bila je nedostižna, no da su Zagrepčani odigrali kao u posljednjoj četvrtini, koju su dobili s 4-1, bili bi na pomolu senzacije. Bio je to 11. susret Mladosti i Spartaka u raznim međunarodnim natjecanjima i sedma pobjeda Mladosti, ali unatoč porazu više razloga za slavlje imali su gosti koji su osvojili prvi međunarodni trofej u 20-godišnjoj klupskoj povijesti.

Inače, ovaj trofej, koji se prije zvao Kup LEN, Mladost je osvojila 2001.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Remi Juga i Primorja

U utakmici 9. kola “A” skupine Lige prvaka u Dubrovniku su vaterpolisti Juga CO i riječkog Primorja EB igrali neriješeno 11-11, a tim rezultatom su Dubrovčani eliminirani iz borbe za završni Final Six turnir u Barceloni.
U kvalitetnom dvoboju Riječani su vodili cijelu utakmicu, a Jug je poraza doslovce u posljednjoj sekundi spasio pogodak Mihe Boškovića. I u prvom susretu ovih momčadi u Rijeci rezultat je bio neriješen (9-9).

Primorje EB je već ranije osiguralo plasman na završni turnir ovogodišnje Lige prvaka, koji će se od 29. do 31. svibnja održati u Barceloni. Tamo će se plasirati tri momčadi iz skupine “B”, te Primorje i Pro Recco iz skupine “A” jer je Barceloneta kao domaćin siguran sudionik završnice. Primorje EB ima 20 bodova, a Pro Recco je pobjedom kod Olimpiakosa (12-6) osigurao drugo mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.