Jazz orkestar HV-a predstavio spot za pjesmu ‘Mojoj lijepoj’ posvećen Banovini

Foto: Snimka zaslona

Hrvatska vojska (HV) angažirana je mjesec dana na uklanjanju posljedica razornog potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji. Uz inženjerijske radove, težišna zadaća HV-a trenutno je prijevoz i postavljanje stambenih kontejnera i mobilnih kućica. U znak podrške mještanima potresom pogođenih područja, Jazz orkestar Hrvatske vojske snimio je novi videospot o pomoći HV-a stanovništvu u kriznim situacijama i elementarnim nepogodama, objavljeno je u petak 29. siječnja na mrežnim stranicama Ministarstva obrane Republike Hrvatske (MORH).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pjesma “Mojoj lijepoj” domoljubna je pjesma nastala na samom početku Domovinskog rata, a nalazi se na trećem albumu Daleke obale “Mrlje” iz 1993. godine.

Jazz orkestar HV-a na čelu s voditeljem bojnikom vojnim specijalistom Davorom Dropuljićem zahvalni i s ponosom posvećuju ovaj spot svim pripadnicima Hrvatske vojske koji gotovo mjesec dana neumorno pružaju pomoć civilnim institucijama i unesrećenom stanovništvu Sisačko-moslavačke županije, a hrvatskim građanima spotom žele poručiti: “Hrvatska vojska je uz vas!”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HV je postavila 181 kontejner i 52 mobilne kućice

Inače, na lokacijama na kojima to nisu mogle civilne institucije, HV je postavila 181 kontejner i 52 mobilne kućice. U proteklih mjesec dana sanirano 11450 metara prometnica i 195 metara klizišta, a iskopano je i 1530 metara kanala.

Pripadnici Hrvatske vojske od prvog trenutka bili su angažirani na sanaciji posljedica potresa zajedno sa svim svojim sposobnostima koje su nam bile stavljene na raspolaganje. U prva dva najkritičnija dana Hrvatska vojska tako je stavila na raspolaganje oko 1500 pripadnika, a prosječno je dnevno bilo angažirano njih više od 300. Također, na raspolaganje je stavljeno 129 motornih vozila i inženjerijskih strojeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Zahvaljujem Hrvatskoj vojsci što svaki dan iznova dokazuje kako ništa ne prepušta slučaju, tu su, prisutni među ljudima, sve svoje sposobnosti stavili su na raspolaganje i to će činiti dokle god to bude potrebno. Hrvatskoj vojsci zaista je mjesto uz svoje ljude, hvala na svemu što činite za domovinu”, rekao ministar obrane Mario Banožić.

Podsjetimo, Hrvatska vojska prvih je dana bila angažirana na zadaćama uklanjanja ruševina, čišćenja objekata, prometnica i javnih površina, a na raspolaganje je stavila i materijalno-tehnička sredstva kao što su cjelodnevni obroci, voda, kreveti, deke, šatori, vreće za spavanje, agregati i terenske kuhinje.

Hrvatska vojska angažirana i u sanitetskom prijevozu starijih i nemoćnih

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, Hrvatska vojska bila je angažirana na sanitetskom prijevozu starijih i nemoćnih, helikopterskom prijevozu pacijenata iz petrinjske i sisačke bolnice u zagrebačke bolnice, kao i prijevozu pripadnika Hrvatske gorske službe spašavanja u provedbi njihovih zadaća.

Nakon toga, nastavile su se aktivnosti na izviđanju potresom pogođenih područja, prijevozu, istovaru i postavljanju kontejnera, kamp kućica, šatora i poljskih kuhinja, geosondiranju nasipa, na podjeli hrane i pitke vode unesrećenima, popuni gorivom agregata za struju, transportu i podjeli humanitarne pomoći te pružanju psihološke pomoći unesrećenom stanovništvu. U vojarni Hrvatske vojske bio je osiguran smještaj i prehrana za najugroženije stanovnike koji su ostali bez svojih domova, navodi se na mrežnim stranicama Ministarstva obrane Republike Hrvatske (MORH) u petak 29. siječnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.