‘József Rippl Rónai- prvi majstor mađarskog modernog slikarstva’ – izložba u Modernoj galeriji

Moderna galerija u travnju i svibnju 2018., u okviru međunarodne kulturne suradnje Ministarstva kulture Republike Hrvatske priređuje izložbu József Rippl – Rónai, Prvi majstor mađarskoga modernog slikarstva. Izložba u autorskoj koncepciji Melinde Géger, Jánosa Horvátha i ravnateljice Moderne galerije Biserke Rauter-Plančić, realizirana je u suradnji s Rippl-Rónai muzejem iz Kaposvára i predstavit će više od sedamdeset antologijskih umjetnikovih djela, uljanih slika i pastela iz fundusa toga muzeja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izložbu Rippl-Ronai – prvi majstor mađarskoga modernog slikarstva, u prigodi svečanog otvorenja – točno u podne 20. travnja – svojim obraćanjima publici uveličat će gradonačenik Kaposvára Károly Szita, ministrica kulture RH, dr. sc. Nina Obuljen Koržinek i mađarski ministar ljudskih resursa dr. sc. Zoltán Balog.

Otvorenju će prisustvovati i Veleposlanik Mađarske u Republici Hrvatskoj, Nj.E. József Zoltán Magyar, ravnatelj Mađarskog instituta u Zagrebu János Dezső i Ábrahám Levente, ravnatelj muzeja Rippl-Ronai u Kaposváru.

Djela Józsefa Rippl – Rónaija , jednog od najznačajnijih mađarskih umjetnika iz razdoblja likovne moderne uvrštena su i na izložbu Beyond Klimt – New Horizons in Central Europe u bečkom Belvedereu. Na istoj izložbi izložena su i djela hrvatskih likovnih velikana Milivoja Uzelca, Autoportret pred barom, 1923., i Vilka Gecana, Cinik, 1921., iz fundusa zagrebačke Moderne galerije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za pokroviteljstvo izložbe i dragocjene potpore njenoj realizaciji Moderna galerija veliku zahvalnost duguje: Ministarstvu kulture Republike Hrvatske, Gradu Zagrebu, Privrednoj banci Zagreb, Mađarskom institutu i Veleposlanstvu Mađarske u Zagrebu te Gradu Kaposváru i Županiji Somogy Mađarske Republike.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [533.68 KB]

JRR_zivotopis_130_x_200

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.