Kajkavci u Lisinskom uz ples i pjesmu predstavljaju svoje posebnosti

Foto: Fah

Pet kajkavskih županija, Grad Zagreb i Radio Kaj i ove će godine, u sklopu projekta ‘Kajkavci u Lisinskom’ predstaviti zanimljivosti toga dijela kontinentalne Hrvatske na izložbeno-prodajnom sajmu u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, u nedjelju 11. ožujka, uz pjesmu, ples i degustaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nedjelju od 14 do 22 sata sati u KD Lisinski, posjetitelji će, uz zvukove KUD-ova, glazbenih sastava i solista, moći kušati jela i pića, te vidjeti pripadnike povijesnih postrojbi hrvatske vojske.

Uz proizvode i usluge u kontinentalnom turizmu, na sajmu će biti predstavljeni poljoprivredni proizvodi, gospodarstva i obrti, te tradicijski proizvodi.

Krapinsko-zagorska, Koprivničko-križevačka, Međimurska, Varaždinska i Zagrebačka županija te Grad Zagreb informirat će posjetitelje sajma o bogatoj turističkoj ponudi, od toplica i gastronomije do istaknutih proizvoda poljoprivrednih gospodarstava, vinara, zeljara, pčelara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok će se najmlađi moći igrati s tradicijskim drvenim igračkama na svoje će doći i uživatelji sireva, zelja i bučinog ulja, vina, pjenušca, koji će moći kušati i štrukle, kolače, te meso z tiblice.

Uz pjesmu i ples i šampanjac, posjetitelji će moći vidjeti radove u čipki, djela naivne umjetnosti, tradicijske načine gaženja varaždinskog zelja i pripreme domaćeg putra, te upoznati uzorne seoske žene i vinske kraljice Zagrebačke županije.

Bit će najavljene manifestacije: Bučograd na Špancirfestu, Zeljarijada u Vidovcu, Okusi varaždinskog kraja, Križevačko veliko spravišće, Picokijada , Renesansni festival, Babičini kolači, Štruklijada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.