Kardinal čestitao Uskrs predsjednici i premijeru RH

Foto: Zagrebačka nadbiskupija, fah; fotomontaža: Narod.hr

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić uputio je u subotu uskrsnu čestitku predsjednici Republike Kolindi Grabar Kitarović u kojoj je istaknuo njezina nastojanja u jačanju hrvatskog zajedništva i u povezivanju iseljene i domovinske Hrvatske te zaželio da je Uskrsli Gospodin nagradi za trud vezan uz napredak i prosperitet Domovine, te ju unatoč protivljenjima nadahnjuje za dobro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Noseći duboko u sebi iskustvo uskrsne vjere, mnogi naši sunarodnjaci, pritisnuti križevima siromaštva, nepravde i progona, tražili su druga podneblja da sačuvaju život i ljudsko dostojanstvo“, kaže kardinal u uskrsnoj čestitki predsjednici te ističe kako su “hvalevrijedna njezina nastojanja u jačanju hrvatskog zajedništva, kao i u povezivanju iseljene i domovinske Hrvatske”.

“Neka Uskrsli Gospodin nagradi Vaš trud vezan uz napredak i prosperitet Domovine, te Vas unatoč protivljenjima nadahnjuje za dobro”, poručuje Bozanić u čestitki predsjednici.

Napominje i kako se “poruka Uskrsa sažima u pozivu da tražimo Gospodina. Kad ga Uskrsloga prepoznamo, On nas usmjeruje jedne prema drugima da bismo osnaženi Njegovom ljubavlju gradili zajedništvo”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ujedno kardinal zahvaljuje na čestitki koju je za Uskrs primio od predsjednice, a koja je bila upućena i pomoćnim biskupima, svećenicima, redovnicama i redovnicima te vjernicima Zagrebačke nadbiskupije.

Od srca joj zahvaljuje “na tom znaku kršćanske povezanosti i svjedočenja vjere u Krista Uskrsloga”.

“Moleći svjetlo i snagu Krista Uskrsloga za Vašu cijenjenu osobu i odgovornu službu, želim sretan Uskrs, Vama i Vašoj obitelji te svim Vašim suradnicima”, ističe kardinal te joj, u prijateljskoj povezanosti i brizi za dobrobit domovine Hrvatske, upućuje srdačne pozdrave s izrazima osobitog poštovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bozanić uputio premijeru uskrsnu čestitku

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić u subotu je uputio uskrsnu čestitku predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću u kojoj ističe nadu da će Uskrsli Krist obasjati Hrvatsku i hrvatske institucije.

“Vjera da je Krist Uskrsli i danas naš suputnik učvršćuje nas u nadi da će On obasjati i ovo naše vrijeme, našu domovinu Hrvatsku i institucije hrvatskog društva”, ističe kardinal u uskrsnoj čestitki premijeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svjetlu Kristova uskrsnuća Bozanić poziva na molitvu za ljude kojima je povjerena vlast upravljanja da promiču temelje pravednosti, zajedništva i solidarnosti na dobrobit svih stanovnika Hrvatske.

Ujedno zahvaljuje premijeru na čestitkama koje je prigodom Uskrsa uputio njemu kao nadbiskupu, svećenicima, redovnicama, redovnicima i svim vjernicima Zagrebačke nadbiskupije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.