Kardinal Puljić u božićnoj poruci : ‘Laži i koristoljublje ne mogu nikada stati na put istini’

Foto: Fah

Nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić u svojoj je božićnoj poruci u ponedjeljak kazao kako i u ovom velikom kršćanskom blagdanu božanska prisutnost jača čovjeka, pomaže mu prosvijetlili srce i pamet i donosi svjetlo u život što se ne smije zaboraviti ni pod “diktaturom materijalizma” i baš zbog te diktature valja jačati vjeru i njene trajne vrijednosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je da ako “kuću vjere gradimo na stijeni” ona će opstati neovisno o tome koliko vanjske okolnosti bile nepravdne i prijeteće.

Posebnu poruku ohrabrenja kardinal Puljić je u uputio katolicima Hrvatima u Bosni i Hercegovini pozvavši ih da unatoč kušnjama svakodnevnog života ne posustanu u vjeri i pouzdanju u božansku providnost jer su sve druge stvari pa i nepravedni zakoni, prolazni.

“I kada nam žele nametnuti nepravedne pa i neprirodne zakone ne treba se bojati: uvijek je bilo ‘careva i vladara, Heroda i mudraca’ koji su uznemireni zbog koječega htjeli provoditi svoju samovolju ne žaleći ni ljudske živote. No život na ovoj našoj rodnoj grudi toliko nam je puta pokazao kako se vlasti i društvena uređenja vrlo brzo smjenjuju. Zato razaznajemo da se ne smijemo dati pokolebati ni zavesti nego svoje pouzdanje staviti u Boga koji je s nama”, kazao je kardinal Puljić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi oni koji pokušavaju “oprati pamćenje” iskrivljujući povijest i zabraniti ljudima misliti svojom glavom “jer to nije u interesu stranke” ne mogu nadvladati nametanjem ovozemaljskih bogova jer njihove laži i koristoljublje ne mogu nikada stati na put istini a svaki će agresivni i nametnuti relativizam proći a Božja će ostati, kazao je vrhbosanski nadbiskup.

Pozvao je vjernike da se prisjete kako su svi voljena djeca Božja u kojima živi snaga vjere unatoč svim kušnjama.

“U Isusu nađimo uporište za čuvanje obiteljskog gnijezda, rađanje i odgoj djece, za vjernost u braku, za međusobnu slogu i zajedništvo, za snagu praštanja i pomirenja te da živimo u njegovoj ljubavi”, poručio je kardinal Puljić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.