“Ljeto u MSU” privuklo oko deset tisuća posjetitelja

Proslavom rođendana umjetnice Vlaste Delimar u četvrtak, 31. srpnja završava multimedijski projekt zagrebačkoj Muzeja suvremene umjetnosti “Ljeto u MSU”, koji je u više od mjesec dana u muzej privukao oko deset tisuća posjetitelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Rođendan Lavice jedinstvena je prilika da vas ujedini svojom pažnjom, da vas obaspe svojom energijom i da se i vi osjećate posebnima. U svom privremenom domu u MSU, Vlasta Delimar slavi 58. rođendan – zaigrana, kreativna i puna planova. Odjenite se samosvojno, možda ponesete i kakav darak i dođite joj čestitati rođendan i fotografirati se s njom”, pozivaju iz Muzeja.

Ulaz na rođendanski performans besplatan je, a njime se umjetnica približava kraju svog stodnevnog boravka u tom muzeju, gdje je 15. svibnja uselila prigodom otvorenja svoje retrospektive. Izložbu je dosad pogledalo oko 7,5 tisuća ljudi, tijekom snimanja novog spota grupe “Let 3” s Vlastom Delimar u glavnoj ulozi, u muzej je stiglo i desetak ovaca. Retrospektiva “To sam ja”, koja je sažetak njezina 35-godišnjeg rada, bit će otvorena do 24. kolovoza.

Osim 155 radova iz njezinih najznačajnijih ciklusa, od kojih su mnogi antologijski, izložba podsjeća na njezine performanse koji su je napravili prepoznatljivom i izvan umjetničkih krugova. Kontinuitet izvedbi performansa od kraja 70-tih do danas, uključivši često i provokativne, među kojima se pamti “Lady Godiva”, svrstava ju, uz Tomislava Gotovca, u najvažnije hrvatske protagoniste ‘body arta’.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz izložbu, posjetitelji su tijekom proteklih šest subota pogledali odabrane filmove i koncerte, među ostalima, Bambi Molestersa, Darka Rundeka i Cargo Trija, Elementala, Gustafa, Urbana i završno, Jinxa.

Za novu sezonu MSU najavljuje izložbe “Julije Knifer: Bez kompromisa”, u povodu devedesete godišnjice rođenja i desete godišnjice smrti tog proslavljenog hrvatskog slikara, potom izložbu istaknutog protagonista austrijske suvremene umjetnost Petera Koglera te litvanskog video umjetnika Deimantasa Narkeviciusa, koji će predstaviti svoje filmove, fotografije i zvučne zapise.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.