Marin Soljačić dobio nagradu za najboljeg mladog fizičara u SAD-u

Još jedan uspjeh hrvatskog znanstvenika Marina Soljačića. Dobio je priznanje Zaklade Blavatnik za najboljega mladog fizičara u SAD-u prošle godine – i to za mnogobrojna otkrića u bežičnom prijenosu energije te interakciji svjetla i materije, objavio je HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o uglednoj nagradi koju dodjeljuje žiri u kojem sjede neki od najcjenjenijih znanstvenika današnjice.

Ukrajinsko-američki milijunaš i filantrop Len Blavatnik priznanje je zamislio kao Nobelovu nagradu za znanstvenike mlađe od 42 godine. Svaki laureat dobiva 250 tisuća dolara, što je najveća novčana nagrada za mlade znanstvenike koja se danas može dobiti.

Nominiranih je za ovogodišnje nagrade bilo više od tri stotine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.