U Murteru u petak 5. Festival otočnih proizvoda

Foto: Thinkstock

Peti po redu Festival hrvatskog otočnog proizvoda u Šibensko-kninskoj županiji, čiji je cilj poticanje razvoja otočne proizvodnje, očuvanje otočne tradicije i autohtonosti te brendiranje proizvoda kroz prestižnu oznaku ‘Hrvatski otočni proizvod’, održat će se 1. i 2. rujna u Murteru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Festival je izložbeno-prodajnog i poučnog karaktera, a svoje proizvode i proizvodne linije s oznakom kvalitete ‘Hrvatski otočni proizvod’ predstavit će otočni proizvođači iz Šibensko-kninske županije i drugih hrvatskih otoka.

Festival će započeti plovidbom tradicionalnih drvenih brodova na ‘latinsko idro’, svoje radove predstavit će i dvije murterske dječje radionice, a posjetitelji će moći uživati u obilasku Murtera turističkim vlakićem, ‘snorkelingom’ nad potopljenim antičkim gradom Colentumom te u obilasku tunela u starom vojnom kompleksu brda Raduč.

Bit će održan i prigodni kulturno-zabavni program u kojem će sudjelovati klapa ‘Mela’ iz Murtera i KUD ‘Zora’ iz Betine. Festival će zatvoriti smotra klapa pod nazivom ‘Pod latinskin idrun’.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otvaranje Festivala je u petak u 18 sati, sa kulturno-zabavnim programom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.