Na Bandićev debakl ‘Ljeto na Savi’ Grad Zagreb potrošio 13 milijuna kuna

Foto: Fah

Na debakl i neuspjeh Bandićevog “Ljeto na Savi” potrošeno je čak 13 milijuna kuna proračunskih novaca džepa Zagrepčana, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrepčani su s gorčinom primili vijest kad su saznali da je za montažne paviljone i pješčana igrališta koje je cijelo ljeto gotovo zjapilo prazno gradske blagajne izdvojeno oko deset milijuna kuna.

Detaljno pobrojavaju troškove među kojima su paviljoni i njihova montaža plaćeni 5,342.803 kune, pješačke staze i putovi, sportska borilišta i pješčanici 3,3 milijuna, za tri priključka električne energije do nasipa izdvojeno je 568.706 kuna, a od većih iznosa, tu je još 1,8 milijuna kuna kojima su plaćeni izvođači na riječnom spektaklu te najam opreme.

Zagrepčanima je izbijeno iz džepa 239.000 kuna za zaštitare, a za najam i čišćenje kemijskih WC-a 19.740 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Večernji ističe da se osim toga morala riješiti i voda pa su dva vodomjerna okna i jedan Viktorijin zdenac s odvodnjom plaćeni 50 tisuća kuna, veleplakati u gradu kojima je najavljivana manifestacija 9275 kuna, a ukupni troškovi “upravljanja i održavanja”, u što su uključeni već spomenuti zaštitari i WC, iznose 395.440 kuna. I to bez PDV-a, što bi značilo da je za tekuće troškove izdvojeno gotovo 495 tisuća kuna.

U njih su, uza zaštitare koji su radili 24 sata dnevno i imali dodatna dežurstva vikendom, ubrojeni i stambeni kontejneri postavljeni za njihov smještaj i spremanje rekvizita, što je koštalo 27.600 kuna, zatim oprema za ispitivanje buke, vatrogasni aparati, pribor i oprema za skupljanje otpada te ostala parkovna oprema koštali su 61 tisuću kuna.

Plaćen je i odvoz miješanog komunalnog otpada, i to 18 tisuća kuna, unajmljeni su koševi za otpatke, što je koštalo 5200 kuna, a izdvojeno je i 24.900 kuna za ploče s obavijestima i upozorenjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ugrubo, ne računa li se početnih desetak milijuna kuna, koliko je potrošeno na dokumentaciju, paviljone i pješčanike, “Aktivnosti na Savi” koštale su dodatno otprilike još tri milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.