Ne vjerujte onima koji kažu da u ovoj zemlji nema perspektive

Dubrovački biskup Mate Uzinić, služeći svečanu euharistiju u Gruškoj luci, na kojoj je sudjelovalo 35.000 mladih katolika iz Hrvatske i svijeta, mladeži je poručio da ne vjerujte onima koji kažu da u ovoj zemlji nema perspektive, i neka ne čekaju da im drugi osiguraju bolji život.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svojoj propovijedi mons. Uzinić više je puta podsjetio na geslo u kojem se održava dvodnevni susret Hrvatske katoličke mladeži (HKM) u Dubrovniku – “Na slobodu pozvani”.

“Bog nas nije stvorio kao robove. On nas uvijek ljubi, ne pamti naše grijehe, sve oprašta i zaboravlja. On nas ljubi neovisno o tome kakvi smo, i uvijek nas iznova oslobađa. Isus nikoga ne prisiljava na vjeru, ali uvijek nudi sebe. On vam je dao slobodu za dobro – iskoristite je”, poručio je biskup Uzinić mladima.

Pozvao je mlade da na svijet i na Crkvu ne gledaju kao na nešto tuđe, već da prepoznaju svoju ulogu aktivnih članova društva i Crkve, dok je biskupe i svećenike pozvao da širom otvore vrata laičkom angžmanu mladih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladima je također poručio da ne čekaju da im drugi osiguraju bolji život.

“Ne vjerujte onima koji kažu da u ovoj zemlji nema perspektive. Uključite se u udruge gdje ćete radosnu kršćansku vijest prenijeti u društvo, bez nasilja i želje da se učini nešto protiv nekoga, bez obzira koje je pripadnosti. Pozvani ste biti odgovorni članovi društva, a ne prepuštati život u ruke onoga tko vam ne želi dobro”, naglasio je dubrovački biskup Uzinić, uz poruku mladima – ‘Hrabro!’.

Bisup Uzinić euharistiju je služio u koncelebraciji s apostolskim nuncijem u Hrvatskoj Alessandrom D’Erricom te trojicom nadbiskupa, trojicom biskupa, te oko petsto svećenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju svečanog misnog slavlja u gruškoj luci predsjednik Hrvatske biskupske konferencije (HBK) zadarski nadbiskup Želimir Puljić obznanio je da je slijedeći domaćin Susreta hrvatske katoličke mladeži 2017. – Vukovar.

Dubrovački biskup Mate Uzinić zahvalio je na dolasku predstavnicima drugih vjerskih zajednica. Pozdravio je tako predsjednicu Židovske općine Dubrovnik Sabrinu Horović i dubrovačkog imama Salkana efendiju Herića, zahvalivši što je potaknuo vjernike da otvore domove katoličkoj mladeži. Pozdrav je uputio i episkopu zahumsko-hercegovačkom i primorskom Grigoriju Duriću, te dubrovačkom parohu Vladanu Perišiću.

Sutra, drugog dana susreta HKM u Dubrovniku mladi će sudjelovati u misnim slavljima u župama diljem dubrovačke biskupije – od Korčule do Konavala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.