Novčana pomoć dubrovačke Crkve stradalnicima u potresu na Banovini

Foto: Dubrovačka biskupija

Ukupno 400.000,00 kn prikupljeno je na području Dubrovačke biskupije za potresom stradalu Banovinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultat je to akcije koju je Caritas Dubrovačke biskupije pokrenuo odmah nakon potresa u Banovini krajem 2020. godine potičući tada na prikupljanje novčane pomoći stradalnicima. Ponuđena je bila mogućnost uplate donacija na posebni račun Caritasa Dubrovačke biskupije, a na poticaj apostolskog upravitelja Dubrovačke biskupije mons. Mate Uzinića određeno je da sav milodar prikupljen na nedjeljnim misnim slavljima u nedjelju 3. siječnja ide upravo na ovu nakanu te da župnici omoguće u svojim župnim crkvama prikupljanje donacija i izvan misnog slavlja tijekom mjeseca siječnja.

Milodarima vjernika na misnim slavljima i u posebnim kutijama u crkvama diljem Dubrovačke biskupije prikupljeno je 297.234,00 kn, na račun Caritasa Dubrovačke biskupije uplaćeno je 51.190,00 kn a ostatak iznosa darovao je Ordinarijat Dubrovačke biskupije. Sav prikupljeni novac uplaćen je Caritasu Sisačke biskupije.

Ravnateljica Caritasa Dubrovačke biskupije Sanja Šanje i zamjenica Marija Đurović bile su prošlog tjedna u radnom posjetu potresom stradaloj Banovinu kako bi se upoznale s trenutačnom situacijom u tom kraju i vidjele koje su sve potrebe stanovništva. U Petrinjskoj vojarni susrele su se s vojnim kapelanom don Brankom Čageljom, svećenikom iz Dubrovnika, posjetile su prostorije Caritasa Sisačke biskupije gdje su se susrele s ravnateljicom Kristinom Radić i djelatnicima biskupijskog Caritasa, a u centralnom skladištu biskupijskog Caritasa susrele su se s biskupom mons. Vladom Košićem i s. Smiljom Ćirko te su već tada uručile jednu od donacija prikupljenih upravo za područje Banovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajmo i kako je Caritas Dubrovačke biskupije sve vrijeme također poticao i na ostale oblike donacija kao što su Donacijski telefon Hrvatskog Caritasa, uplate na račune Hrvatskog Caritasa ili direktno na račun Caritasa Sisačke biskupije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.