Obuljen: Ministarstvo radi na nizu mjera kako bi pomogli izdavačima i knjižarima

Foto: Fah

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek rekla je u srijedu da Ministarstvo kulture surađuje s nakladnicima te radi na nizu mjera kako bi se pomoglo izdavačima i knjižarima nakon što je knjižarski lanac Algoritam MK zapao u teškoće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Surađujemo s nakladnicima. Algoritam je tvrtka koja je u teškoćama, ali mi radimo na nizu mjera kako bismo pomogli i izdavačima i knjižarima”, rekla je ministrica Obuljen Koržinek odgovarajući na pitanja novinara nakon užeg kabineta Vlade.

Knjižarskom lancu Algoritam MK prošloga je tjedna zbog duga nakladnicima od četrdesetak milijuna kuna blokiran račun. S obzirom na to da nije donesen konkretan plan o restrukturiranju, nakladnici su u ponedjeljak odlučili povući svoje knjige iz Algoritmovih knjižara.

Predsjednik hrvatske Zajednice nakladnika i knjižara Mišo Nejašmić tada je rekao kako postoji interes nekih hrvatskih knjižara, poput Školske knjige, Znanja, VBZ-a i Fokusa, da preuzmu dio Algoritmovih knjižara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Algoritam MK je knjižarski sustav u čijem je lancu 31 knjižara, Algoritam nakladništvo je 99-postotni vlasnik, a jedan posto drži Mozaik knjiga. Algoritam nakladništvo je već dvije godine u predstečajnoj nagodbi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.