Okrugli stol povodom Dana mirne reintegracije 15. siječnja u Osijeku

foto HINA/ Heroji Osijeka/ ml

U srijedu 15. siječnja u 18 sati u prostorijama ZPH u Osijeku, Trg A. Starčevića bb (pothodnik) održat će se svečano obilježavanje Dana mirne reintegracije okruglim stolom sa sljedećim temama:

Jesu li rezultati mirne reintegracije koje danas baštinimo opravdali očekivanja svih koji su u taj proces, na različitim razinama odlučivanja i provedbe, bili uključeni?

Je li proces nadvladao sve izazove ili nam je u naslijeđe ostavio prijepore i negativne političke i društvene posljedice?

Je li procesom mirne reintegracije uspostavljeno stanje trajnoga ili tek privremenoga mira?

Je li mir uspostavljen mirnom reintegracijom samo odsustvo rata ili on ipak ima dublje, složenije i trajnije društveno značenje?

O tim temama govorit će brigadir Stjepan Antolašić, dr. sc. Sandra Cvikić – institut Ivo Pilar, Nada Arbanas – tadašnja pročelnice Regionalnog ureda za prognanike, Irena Perković – tadašnja suradnica u Uredu prijelazne uprave UNTAES-a, predstavnici Zajednice povratnika Vukovarsko-srijemske županije, kao i članovi Osječko-baranjske Zajednice koji su na bilo koji način sudjelovali u procesima mirne reintegracije a o iskustvima u OBŽ govorit će župan Ivan Anušić.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr