(FOTO) Operom ‘Ero s onoga svijeta’ u Šibeniku zatvoren 56. MDF

Operom ‘Ero s onoga svijeta’ u izvedbi zbora i orkestra HNK Split, te KUD-a Jedinstvo, u subotu navečer je u Šibeniku zatvoren 56. Međunarodni dječji festival (MDF).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po prvi put otkako se festival održava, svečanost zatvaranja nije održana na trgu ispred šibenske katedrale sv. Jakova, već na ljetnoj pozornici tvrđave sv. Mihovil.

Takvu odluku direkcija festivala donijela je, među ostalim, povodom obilježavanja 950. obljetnice prvog spomena grada, no već dogodine svečanost zatvaranja vratit će se na trg u gradskoj jezgri.

Tijekom dva tjedna održavanja festivala, u Šibeniku je izvedeno 140 programa u kojima je sudjelovalo oko tisuću izvođača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kazališnom programu sudjelovali su ansambli iz 14 zemalja svijeta, a zabavljačke trupe stigle su iz deset svjetskih zemalja kako bi se predstavile na šibenskim ulicama i trgovima.

Festival je i ove godine obilovao kreativnim radionicama za najmlađe, na kojima je sudjelovalo oko 1300 mališana.

Ranije je tijekom dana, povodom zatvaranja tradicionalne manifestacije, nad Šibenikom održan letački spektakl akro grupe hrvatskog ratnog zrakoplovstva ‘ Krila Oluje’, a svečanost zatvaranja nadopunila je i utrka karića, koja je bila osobito atraktivna turistima zbog neobičnih vozila za utrku

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.