Papa Franjo: Pad vrijednosti braka između žene i muškarca gubitak je za sve nas

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prigodom tjedne opće audijencije, papa Franjo je pred 25.000 vjernika na Trgu Svetog Petra pozvao na vraćanje časti braka i obitelji.

Petrov nasljednik upozorio je na društveni gubitak koji predstavlja “umanjivanje vrijednosti” veze muškarca i žene, “Božjeg remek-djela” u novom nedvosmislenom pozivu na obranu vrijednosti katoličkog braka i obitelji.

“Pad vrijednosti stabilnog i plodnog saveza muškarca i žene predstavlja gubitak za sve nas. Ako nismo kadri gajiti simpatiju prema tom savezu, ako nismo sposobni zaštititi nove generacije od nepovjerenje i ravnodušnost, naša će djeca biti sve otuđenija”, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Bog nježno čuva i štiti ljudski par, svoje remek-djelo”, rekao je Papa.

Papa Franjo je u srijedu također osudio koncept prema kojem je žena podređena muškarcu i naglasio da “žena ni u kojem slučaju nije u inferiornom položaju prema muškarcu”. On je kritizirao ponižavajuću raširenost patrijarhalnog kulta koji ženu drži drugorazrednom.

Argentinski papa je istaknuo da drži do nerazrješivosti braka, nekoliko mjeseci prije sinode. Čini se da je želio razjasniti nesporazume o očekivanim reformama, dok mu konzervativci predbacuju otvorenost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.