Papa Franjo stigao u Dublin na Svjetski susret obitelji – evo kakav ga program očekuje!

EPA/WILL OLIVER

Papa Franjo započeo je svoje 24. inozemno putovanje u Irsku u povodu Svjetskoga susreta obitelji u Dublinu 25. i 26. kolovoza pod geslom „Evanđelje obitelji: Radost za svijet”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Papu je dočekao irski predsjednik Michael Higgins, s kojim ima privatni sastanak u predsjedničkoj palači. Nakon toga slijedi susret s premijerom Leo Varadkarom u Dublinskom dvorcu, gdje će se također održati susret s predstavnicima politike i društva.

U poslijepodnevnim satima papa moli u katedrali Sv. Marije za žrtve zlostavljanja i zatim privatno posjetiti centar za beskućnike koji vode franjevci kapucini. Središnji događaj prvoga dana je sudjelovanje u Festivalu obitelji na stadionu Croke Park.

Papa Franjo tradicionalno je prije puta u Irsku pohodio baziliku Sv. Marije Velike i pred likom Gospe „Spasiteljice rimskoga naroda” pomolio se za uspjeh putovanja i Svjetskoga susreta obitelji u Dublinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Irska je 37. zemlja koju je papa Franjo posjetio u svom pontifikatu. Prvi puta posjetio ju je 1980. gdje je dva mjeseca sudjelovao na tečaju engleskoga jezika. Papa Ivan Pavao II. bio je prvi papa koji je pohodio Irsku, od 29. rujna do 1. listopada 1979.

Na susretu u Dublinu sudjeluju i predsjednik Vijeća za život i obitelj Hrvatske biskupske konferencije dubrovački biskup Mate Uzinić te voditelj Ureda HBK za život i obitelj Petar Krešimir Hodžić, piše ika.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.